GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουσσόπουλος: Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο στις πυρκαγιές του 2007

 «Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» υποστηρίζει, ...


 «Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού από το 2000-2009 Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου αρχικά της ΝΔ και στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα γεγονότα της εποχής Καραμανλή και αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαγιών του 2007, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσίαση ενός βιβλίου δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνει λόγο, για πρώτη φορά, για οργανωμένο σχέδιο,υποστηρίζοντας αφενός ότι «ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» και αφετέρου επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή ,ερωτηθείς αν ήλθε η ώρα να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη στο Οικονομικό Φόρουμ για «φούσκωμα» του ελλείμματος την πενταετία 2004-2009, απαντά διπλωματικά λέγοντας: «Αναρωτηθείτε πόσο και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει, επίσης, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, την ανησυχία του γύρω από τα εθνικά θέματα, δανειζόμενος τη ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ ότι «η περιοχή μας παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει» και υποστηρίζει ότι «ένα τυχόν θερμό επεισόδιο μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις».

Κατά τα λοιπά, εκτιμά ότι «ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να φτάσει το τέλος της τετραετίας» και εκφράζει την άποψη ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, η ΝΔ «οφείλει να ζητά εκλογές».

Επιπλέον, βαθμολογεί με «υψηλή βαθμολογία» τον Αλέξη Τσίπρα «στη θέλησή του να μείνει στην εξουσία».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και για την πιθανότητα επιστροφής του στην ενεργό πολιτική, λέγοντας «η τυχόν επιστροφή μου θα είναι το τελευταίο στάδιο δικαίωσης του ονόματός μου μετά την άθλια σπίλωση που δέχτηκα το 2008 με την υπόθεση Βατοπεδίου». Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά και ως εκ τούτου δεν έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

  

 

4 σχόλια

  1. Αυτοκίνητο αξίας 67000 ευρώ για την κα. Ζαχαρέα μέσα στην κρίση
    Οι βίλες του Θόδωρου και η “πράσινη” limo της Μάρας
    Χρήστος Μπόκας20/09/2010

    FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
    Μέτοχος σε εισηγμένες εταιρείες όπως ο ΔΟΛ αλλά και σε ΠΑΕ όπως ο Εθνικός Αστέρας ο πρώην υπουργός
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προφανώς, παρουσιάζει και το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου αλλά και της συζύγου του κ. Μάρας Ζαχαρέα, η οποία μάλιστα εμφανίζεται να έχει αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 67.000 ευρώ – πιθανότατα μια “πράσινη” λιμουζίνα, την υβριδική Lexus 400, 3.311 κυβικών εκατοστών.

    Ο πρώην υπουργός Επικρατείας εμφανίζει εισοδήματα ύψους 114.555,44 ευρώ, καταθέσεις ύψους 25.232,04 ευρώ και 12.865 δολάρια. Επιπλέον, ο ίδιος και τα παιδιά του διαθέτουν αρκετές μετοχές σε εταιρείες μεταξύ των οποίων ο ΔΟΛ και η ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

    Η ακίνητη περιουσία του κ. Ρουσόπουλου περιλαμβάνει το σπίτι – από κοινού με την σύζυγό του - στο Καπανδρίτι 388 τ.μ. με πισίνα 133 τ.μ., δύο αγροτεμάχια επίσης στο Καπανδρίτι 3.230 τ.μ. περίπου, 2 διαμερίσματα – με την σύζυγό του - στο Ψυχικό 188 τ.μ και 67 τ.μ. αντίστοιχα, 1 διαμέρισμα με παρκινγκ στην Καισαριανή 100 τ.μ., 1 εξοχικό – με την σύζυγό του - στο Ιστέρνι Πάρου και ένα διαμέρισμα στην Ανάβυσσο 54 τ.μ.

    Μάρα Ζαχαρέα
    Η σύζυγος του κ. Ρουσόπουλου εμφανίζει εισόδημα 14.863,4 ευρώ και καταθέσεις 346.146 ευρώ ενώ τα τέκνα καταθέσεις ύψους 2.500 ευρώ περίπου. Η κυρία Ζαχαρέα διαθέτει οικεία 126 τ.μ. στον Πύργο Δυρού της Λακωνίας καθώς και οικόπεδο 120 τ.μ. και αγροτεμάχιο 620 τ.μ. περίπου. Επιπλέον, πούλησε ΙΧ 1.600 κ.ε. έναντι 13.000 ευρώ και αγόρασε άλλο 3.311 κ.ε. αξίας 67.460 ευρώ

    http://www.protothema.gr/politics/article/81762/oi-biles-toy-thodoroy-kai-h-%E2%80%9Cprasinh%E2%80%9D-limo-ths-maras/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας “τρολάρει” ο Πετρόπουλος:
    Οι έμποροι μου λένε «Σωθήκαμε! Θα πληρώνουμε εισφορές»


    ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ «ΨΑΡΙ»
    Ειδήσεις | Τάσος Πετρόπουλος: Χωρίς ίχνος ντροπής και διεκδικώντας ρόλο αυτόκλητου δήθεν «σωτήρα» των ελεύθερων επαγγελματιών, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, έδωσε ακόμη ένα «ρεσιτάλ» υποκρισίας στη Βουλή, υπεραμυνόμενος των δυσβάσταχτων εισφορών που καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες.

    Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με το νέο σύστημα καταβολής εισφορών, ενώ έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση».
    «Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο οι έμποροι χθες με έπιαναν από τα καταστήματα και μου έλεγαν: "Σωθήκαμε! Επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές γιατί μας ζητούσαν να καταβάλλουμε 700 και 800 ευρώ και δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.
    Μάλιστα, υποστήριξε ότι μηνιαίες εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μόλις 158 ευρώ, ενώ αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι 90% από αυτούς θα καταβάλλουν πλέον εισφορά 85 ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μικρότερη κατά 300 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
    Όπως ήταν φυσικό, η τοποθέτηση του κ. Πετρόπουλου προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ να απάντα στον υπουργό: «Οι συνταξιούχοι κοιμούνται και βλέπουν εφιάλτες με εσάς και τον κ. Κατρούγκαλο, που έκανε τη βρώμικη δουλειά για τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Τσίπρα και τώρα είναι σε ήσυχο υπουργείο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκληρή επιστολή Ζορμπά προς τον Καραμανλή
    Από factorx στις 01/08/2008


    _____________________________________
    Δραματικό φινάλε, επεφύλαξε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Ζορμπάς με την σημερινή αποχώρησή του από την Αρχή για το βρώμικο χρήμα. Δεν περιορίστηκε μόνο σε μια τυπική παραίτηση, αλλά την συνόδευσε από μια σκληρή επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό (και κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής). Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής. Είπε όμως ότι θίγονται σε αυτήν κυρίως δύο θέματα: ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκε την Αρχή το υπουργείο Οικονομίας και οι εκκρεμείς υποθέσεις βρώμικου χρήματος που αφήνει πίσω του, με την απομάκρυνσή του από την Αρχή. Στις υποθέσεις αυτές κυριαρχούν τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς. Ο κ. Ζορμπάς ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την έρευνα για συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς (χρηματιστών και άλλων γνωστών προσώπων που εμπλέκονται στα μαύρα ταμεία) όταν κατατέθηκε εσπευσμένως από τον κ. Αλογοσκούφη το νομοσχέδιο της απομάκρυνσή του.
    Η επιστολή παραδόθηκε το πρωί στο Μαξίμου, από τον επικεφαλής αστυνομικό της ομάδας ερευνών της Αρχής. Η ανησυχία που προκάλεσε η επιστολή στο κυβερνητικό επιτελείο επιβεβαιώνεται από την αντίδραση του κ. Ρουσόπουλου.
    κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν το γραφείο του Πρωθυπουργού προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης που απέστειλε ο κ. Ζορμπάς στον κ. Κώστα Καραμανλή, απάντησε πως «την επιστολή δημοσιοποιεί ο αποστέλλων και όχι ο παραλήπτης» (!). Δηλαδή καλεί ο κ. Ρουσόπουλος όλους εκείνους που έχουν αποστείλει επιστολές στον πρωθυπουργό με τις οποίες του καταγγέλλουν διάφορα, να τις δώσουν στην δημοσιότητα;

    Σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα
    την επιστολή Ζορμπά: «Είναι και θεσμικά αναγκαίο να κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη γύρω από τα λεγόμενα ενός εκλεκτού της κυβέρνησης, πάνω στην προσωπικότητά του οποίου, οικοδομήθηκε μία βάναυση επίθεση ηθικής αμφισβήτησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πριν μερικά χρόνια. Άρχισε τώρα, η καταβολή και χρεολυσίων και τόκων εκ μέρους της κυβέρνησης Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη».

    Ο ΛΑΟΣ δήλωσε: «Για καλό και για κακό ας μάθει η κυβέρνηση της συρτάκι, γιατί θα της χρειαστεί καθόσον ο κ. Ζορμπάς προφανώς ετοιμάζεται να τους χορέψει για τα καλά. Ο Ζορμπάς αποδομήθηκε και λύθηκαν τα χέρια της “Μαντάμ Ορτάνς” για τα μεγάλα κόλπα, στα οποία ενίοτε χρησιμοποιείται “μαύρο” χρήμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή, κ.ΚαΜένε??? .

    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος
    κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
    ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
    *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
    Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
    *Τι έγιναν τα λεφτά; Σε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.?
    Καλύπτετε τους ΚΛΕΦΤΕΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση