GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ 3 ΕΥΡΩ και οι γεμάτες τσέπες! ΝΕΚΡΟΣ (σε τρακάρισμα) 22χρονος ντελιβεράς των Mikel...

> Όταν η ζωή σου αξίζει 3 ευρώ/ώρα και ό,τι πάρεις φιλοδώρημα  Πόσες ακόμη φορές θα αναγκαστούμε να μάθουμε τη φρικτή είδηση του θα...

> Όταν η ζωή σου αξίζει 3 ευρώ/ώρα και ό,τι πάρεις φιλοδώρημα 

Πόσες ακόμη φορές θα αναγκαστούμε να μάθουμε τη φρικτή είδηση του θανάτου ενός συναδέλφου από εργοδοτική δολοφονία;; Ο Μέμο, συνάδελφος διανομέας στα Mikel, μόλις 22 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα την Πέμπτη 2/3 και κατέληξε μια εβδομάδα μετά.

Δεν ήταν η «κακιά στιγμή», δεν ήταν «γραφτό του». Είναι μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Το ξέρουμε όλοι πια, τα παιδιά με τα μηχανάκια δέχονται απίστευτη πίεση στη δουλειά τους. Κακοσυντηρημένα οχήματα, με έξοδα που επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου το διανομέα, ελλειπής ή και καθόλου εξοπλισμός μοτοσυκλετιστή, άγχος, τρέξιμο, τηλέφωνα και νευρική οδήγηση, όλα ενορχηστρωμένα από εργοδοσίες που δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση των κερδών τους.

Η γνωστή γαλέρα των MIKEL, που μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα, αφού εξαντλεί ολόκληρο το αντεργατικό οπλοστάσιό της με εκδικητικές απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση και τρομοκρατία, διατηρεί 122 καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ δεν πέρασαν ούτε 10 μήνες από τις φιέστες για το πρώτο κατάστημά της στο Ντουμπάι. Αφού, λοιπόν, αυτοί μιλάνε με αριθμούς, ας δούμε λίγο πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή μέσα από τα δικά τους μάτια:

«Για το 2014 η αλυσίδα, κατάφερε να διπλασιάσει το τζίρο της σε σχέση με το 2013, καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 2,1 εκατ ευρώ έναντι 991 χιλ. ευρώ το 2013».

Αυτοί είναι οι «κύριοι» με τις γεμάτες τσέπες και τα ματωμένα χέρια! Όλοι αυτοί που μαζί με το δίδυμο ΕΕ-Κυβέρνηση προωθούν την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, γιγαντώνουν τις στρατιές ανέργων, αναγκάζουν όλους εμάς να κυνηγάμε το μεροκάματο του τρόμου, συχνά με αντάλλαγμα την ίδια μας τη ζωή.

Η «μείωση του κόστους» που κυνηγάει το κεφάλαιο και η εργοδοσία, δεν βασίζεται μόνο στον απλήρωτο ιδρώτα των εργαζομένων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα εξοντωτικά ωράρια, τη συνεχή πίεση και την υπερ-εντατικοποιημένη εργασία, αλλά χτίζεται με τις θυσίες ανθρώπινων ζωών στο βωμό του κέρδους.

Απάντησή μας, ένα εργατικό κίνημα κόντρα στη λογική του αστικοποιημένου συνδικαλισμού, που θα συντρίψει την πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια!
Όχι άλλο εργατικό αίμα στη μηχανή παραγωγής κερδών για το κεφάλαιο
Να πληρώσει η εργοδοσία για το νέο έγκλημα
Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.
Ίσα εργατικά δικαιώματα και μισθοί για όλους τους εργάτες
Ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς – Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία
Η ανακοίνωση του συνδικάτου εδώ

10 σχόλια

  1. Εκμεταλευτικατε τον θάνατο ενος νέου για να κάνετε πολητικη ? Ντροπη σας !!! Με αυτην την λογική να κλεισουν τότε ολα τα ντελιβεραδικα !!! Η πηγή του κακού ειστε εσείς που εκμεταλευεστε τέτοιες δραματικές στιγμές για να κάνετε πολιτική. Ομως αριστεροί δεν είστε? Τι να περιμενει κανεις απο ανθρωπους σαν εσας ? Ντροπή σας παντως !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν νομίζεις ότι οι άνθρωποι είναι κατσαρίδες και πεθαίνουν έτσι στις δουλειές τους και δεν τρέχει, τότε θα ακολουθησουμε το δρόμο σου βα είμαστε απολιτικοι, αφού έτσι ονομαζεις το να νοιάζεται κάποιος για τις συνθήκες που δουλεύει. Εσύ να ντραπεις που κάνεις μικροπολιτικη για να κραξεις τον οποίο ασχοληθεί σαν κάτι παραπάνω από αυτό που είναι αυτός ο θάνατος, τυχαίος δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Θα επρεπε να ντρέπεστε!Εκμεταλευεστε τον θανατο ενος ανθρωπου για να ασκεισεται την πολιτικη σας θεωρία!!ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!ΣΤΑ ΛΟΓΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

      Διαγραφή
    3. ζωντόβολο, ψόφα εσυ της πείνας (ή και κανονικά) κι όχι τα ντελίβερι

      Διαγραφή
  2. Μιλάς για εκμετάλλευση ρε;; Η ίδια μας ή ζωή παίζεται κάθε μέρα κορώνα γράμματα στους δρόμους. Και λίγα λένε. Αλλά εσύ προτείνεις να πεθαίνει ο κόσμος και να γράφουμε επικηδειους; Ή προτείνεις να ψάχνουμε ευκαιρία για να κραξουμε την αριστερά στα πτώματα εργατών; Πάω στοίχημα ότι είσαι από τους σκατοψυχους που παραγγελνουν όταν βρέχει και λένε ότι είναι δουλειά σου να το φέρεις και ζεστό το φαΐ.
    Η πολιτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και, σε αυτήν την περίπτωση, του θάνατου μας. Αλλά εσύ προτείνεις να στεκομαστε με απαθεια γιατί μόνο γκρινιάζεις σε περίπτωση που έπρεπε να ξεχειλιζεις από οργή. Και την επόμενη φορά που θέλεις να παραγγειλεις, τηγανισε κάνα αβγό γιατί αν σε βρω, θα τρως χλεπα μαζί με το μπέργκερ σου. Εσένα ντροπή σου. Μπετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έχετε ξεφτιλισει το θέμα όμως! Σεβαστητε λίγο το θάνατο του παιδιού και αφήστε τις κωλοκοντρες σας! Και επειδή ήμουν τυχαιρη και τον γνώριζα ειτε λίγο ειτε πολύ το θεωρω απαράδεκτο αυτό που γινεται. Το ποσα μπορεί να παιρνει ενας που δουλεύει ντελιβερι δεν έχει να κανει με την απροσεξία η την ανευθυνότητά που κουβαλάει ένας άνθρωπος. Και στο κάτω κάτω σημασία έχει οτι χάθηκε έφυγε απο τη ζωή πονάει μια οικογένεια πονανε οι φιλοι του που ηταν απο παιδιά και ο κάθε ένας εδώ λέει τον πόνο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι γιατι αν του έδινε 6 ευρώ την ώρα θα πήγαινε να πάρει κράνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H E3ipnada tou kathe vlaka edw mesa den exei teliomo ...milas esyvre xlexle pou den exeis idea pws vgenoun ayta ta 6 eyrw droph sou !!!

      Διαγραφή
  5. Η δουλειά κάθε ανθρώπου είτε λέγεται delivery είτε δημοσιογράφος αποτελεί κάποιο σκοπό έτσι λοιπόν όπως και του παιδιού που έφερνε μέσα στην βροχή του χειμώνα τον ζεστο σου cappuccino άσχετος αν δεν ήθελε και αψηφοντας τον οποίο ρίσκο που περνει για να βγει έξω με την κακόσηντηρημενη μηχανή στην βροχή ο στόχος και σκοπος του ήταν αυτά τα 3 ευρώ που επέλεξε να ανταλλάσσει με τους ρίσκους του. Ετσι και του δημοσιογράφου, δουλειά του είναι να προσεγγίσει με τον κάθε δυνατό τρόπο το κοινό έτσι ώστε να κάνει αυτό που θα του φέρει ισως και το επόμενο πιάτο φαΐ, να κατακτήσει και εκείνος τον οποίο στόχο που γιαυτόν επέλεξε να θυσιάσει ότι κατά την θέλησή του είναι ισάξιο όπως για παράδειγμα την εικόνα του, που δημοσιεύοντας το άρθρο αυτό ο κάθε ένας τον κρίνει όπως εκείνος βλέπει. Ο καθένας ότι κάνει το κάνει για κάποιο σκοπό, κρίμα στο παιδί που τελικά η θύσιες του δεν ήταν ισαξιες με τον δικό του στοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα το συνεχίσω το θέμα φτανει όπως είπα και στο πρωτο σχόλιο αρκετά το ξεφτιλισατε. Το μονο που θα σου πω είναι οτι φιλους είχε που τον αγαπούσαν και τον αγαπάνε οτι και αν έγινε και αν χρειαζόταν κράνος δεν υπάρχει άτομο απο αυτούς που δε θα του έδινε για να κανει τη δουλεια του. Το θέμα έληξε ας σεβαστουμε λίγο τον άνθρωπο γαμω την Παναχαϊκή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση