GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: Κρυφό έλλειμμα άνω των 300 εκατ. ευρώ από τη μη καταβολή αναδρομικών

«Το ”μεγάλο κόλπο” του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στη μη καταβολή των αναδρομικών ποσών σε περίπου 50.000 δικαιούχους επικουρικών συν...


«Το ”μεγάλο κόλπο” του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στη μη καταβολή των αναδρομικών ποσών σε περίπου 50.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων μέχρι σήμερα αποκαλύπτουν με καταγγελίες τους συνταξιούχοι», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες «το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), σήμερα ΕΤΕΑΕΠ, εκδίδει συνταξιοδοτικές αποφάσεις από το Μάιο του 2016, καθώς και σε περιπτώσεις συνταξιούχων του πρώην ΕΤΕΑΜ από 1η Ιανουαρίου 2015, μη καταβάλλοντας τα αναδρομικά που αυτοί δικαιούνται από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησης τους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις το χρονικό διάστημα φθάνει ακόμη και τα 4 έτη».

«Αποτέλεσμα, η δημιουργία κρυφού ελλείμματος στο Επικουρικό Ταμείο που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνει τα 300.000.000 ευρώ, γεγονός που επηρεάζει άμεσα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και που δημιουργεί κρυφά ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και καταλήγει:

«Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργείου, έρχεται και αποδεικνύει το λόγο για τον οποίο υπήρξε η βίαιη διακοπή του Συστήματος “ΗΛΙΟΣ” από τον Ιούλιο του 2015. Επιδιώκουν την πλήρη συσκότιση των στοιχείων που αφορούν την πορεία καταβολής τόσο των συντάξεων όσο και των προνοιακών επιδομάτων. Η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και την κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση