GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

31 χρόνια από την δολοφονία του Ούλωφ Πάλμε και ο δράστης δεν έχει βρεθεί

Σήμερα συμπληρώνονται 31 χρόνια από τον θάνατο του Ούλωφ Πάλμε και η υπόθεση της δολοφονίας του παραμένει ανεξιχνιάστη. Ο Σουηδός πρω...


Σήμερα συμπληρώνονται 31 χρόνια από τον θάνατο του Ούλωφ Πάλμε και η υπόθεση της δολοφονίας του παραμένει ανεξιχνιάστη.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός πυροβολήθηκε εν ψυχρώ σε ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο της Στοκχόλμης ενώ επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι του από τον κινηματογράφο όπου είχε πάει, μαζί με τη σύζυγό του Λίσμπετ, το βράδυ της Παρασκευής 28ης Φεβρουαρίου 1986. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, ο δράστης της δολοφονίας διέφυγε προς τα ανατολικά, διασταύρωση Τουννελγκάταν και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Στην έρευνα της δολοφονίας του έλαβαν μέρος και οι μυστικές υπηρεσίες.

Η σύζυγός του αναγνώρισε τον δράστη στο πρόσωπο του Κρίστερ Πέτερσον, ενός ναρκομανή με βαρύ ποινικό μητρώο. Ο Πέτερσον όμως αθωώθηκε στο Εφετείο καθώς τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή.

Οπότε, το ερώτημα που γεννήθηκε και παραμένει αναπάντητο ακόμη και σήμερα είναι το εξής: «Ποιος σκότωσε τον Ούλωφ Πάλμε;»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση