GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

37 χρόνια από τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Κομόντο

Mε κουίζ σε διαδραστική μορφή τιμά η Google τα 37 χρόνια από τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Κομόντο. Το σημερινό doodle είναι αφιερ...


Mε κουίζ σε διαδραστική μορφή τιμά η Google τα 37 χρόνια από τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Κομόντο. Το σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στο ιστορικό πάρκο και στον δράκο του Κομόντο.

Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, σε ένα από τα τρία μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Το τοπίο είναι κατά βάση ηφαιστειακό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μεγάλη ποικιλία, από συνθήκες ξηρής σαβάνας έως πλούσια δάση και καταγάλανα νερά.

Παρότι το το Εθνικό Πάρκο δημιουργήθηκε για την προστασία των 5.700 δράκων του Κομόντο, έχει πλέον επεκταθεί και στη φιλοξενία άλλων ειδών. Εκτός από τον δράκο, μπορεί κανείς να δει το ελάφι Τιμόρ, το οποίο αποτελεί και τη βασική πηγή τροφής του δράκου, αλλά και 72 μοναδικά είδη πουλιών, καθώς και πληθώρα θαλασσινών κατοίκων, από ψάρια και θαλάσσιες χελώνες μέχρι δελφίνια και φάλαινες.

Μπορεί το πάρκο να παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία ειδών, όμως ο δράκος του Κομόντο, η μεγαλύτερη σαύρα στον πλανήτη, συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα στην προτίμηση των επισκεπτών.

Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο έχει συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην προστασία πολλών ειδών, καθώς το μεγαλόσωμο ερπετό, όπως και άλλα είδη του πάρκου, απειλούνταν με εξαφάνιση.

Για την προστασία του, τα νησιά Παντάρ και Ρίνκα (τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα) ανακηρύχθηκαν ήδη από το 1938 προστατευόμενες περιοχές, ενώ το 1965 ο ίδιος χαρακτηρισμός δόθηκε και στο νησί του Κομόντο. Το Εθνικό Πάρκο του Κομόντο ιδρύθηκε το 1980 και αρχικά περιελάμβανε περίπου 75.000 εκτάρια. Το 1984 τα όρια του επεκτάθηκαν και στο νησί Φλόρες.

Οι 5 ερωτήσεις στο διαδραστικό κουίζ της Google για το Εθνικό Πάρκο Κομόντο

  • Είναι οι Δράκοι του Κομόντο οι μεγαλύτερες σαύρες στον πλανήτη;
  • Οι Δράκοι του Κομόντο τρώνε ελαφρά;
  • Οι Δράκοι του Κομόντο διαθέτουν εξαιρετική όσφρηση;
  • Οι Δράκοι του Κομόντο είναι ήπια και φιλικά πλάσματα;
  • Οι Δράκοι του Κομόντο προέρχονται από τα Γκαλαπάγκος;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση