GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας στους 3 Ρώσους ντρέπεται που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση

Ένας στους τρεις (ποσοστό 33%) Ρώσους ντρέπεται που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Leva...


Ένας στους τρεις (ποσοστό 33%) Ρώσους ντρέπεται που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Levada-Centr. Η έρευνα είχε σκοπό να αποσαφηνίσει ποια γεγονότα στην ιστορία της Ρωσίας προκαλούν συναισθήματα ντροπής και ποια υπερηφάνειας στους Ρώσους.

Ακόμη περισσότεροι Ρώσοι, 1 στους 2 για την ακρίβεια (ποσοστό 54%) αισθάνονται ντροπή επειδή, ως "μεγάλος λαός μιας πλούσιας χώρας, ζει αιωνίως στην φτώχεια και στην αβεβαιότητα". Ενώ περίπου το 24% αισθάνεται ντροπή με την αναίδεια και την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν οι Ρώσοι μεταξύ τους.

Το 22% εκφράζει επίσης την λύπη του για τις διώξεις και την κρατική τρομοκρατία που έγιναν στις δεκαετίες 1920-1950, ενώ το 20% αισθάνεται ντροπή για την χρόνια καθυστέρηση που έχει η χώρα τους σε σχέση με τις χώρες της Δύσης.

Αντιθέτως ένα ποσοστό που φτάνει το 83% νοιώθει υπερηφάνεια για την νίκη της Ρωσίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως αποκαλείται στην Ρωσία). Για την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία νοιώθει υπερηφάνεια το 43%, ενώ για τα επιτεύγματα της χώρας στην κατάκτηση του Διαστήματος το 41%. Άλλα πράγματα για τα οποία υπερηφανεύονται οι Ρώσοι είναι η ρωσική λογοτεχνία, τα επιστημονικά επιτεύγματα, τα ρωσικά οπλικά συστήματα, και οι αρετές τους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 137 περιοχές της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση