GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο 4ος Ολυμπιονίκης στο Λος Άντζελες, Γιάννης Τσιντσάρης

Η οικογένεια της Άρσης Βαρών είναι από σήμερα φτωχότερη και θρηνεί το χαμό του Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη. Ο Γιάννης Τσιντσάρης έφυγε...


Η οικογένεια της Άρσης Βαρών είναι από σήμερα φτωχότερη και θρηνεί το χαμό του Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη.

Ο Γιάννης Τσιντσάρης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή αργά το βράδυ, σε ηλικία μόλις 55 ετών. Ίσως το κορυφαίο στέλεχος της εθνικής ομάδας τη δεκαετία του 1980, ο Τσιντσάρης είχε «αγγίξει» το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (1984) όπου κατέκτησε την 4η θέση.

Γέννημα-θρέμμα Σερραίος και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, υπήρξε ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παλιά και τη επόμενη, την «χρυσή» γενιά της Άρσης Βαρών.

Γεννήθηκε στις 8/2/1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αφού είχε ασχοληθεί αρχικά με την σφυροβολία και την πάλη, το 1977 γνώρισε το άθλημα της Άρσης Βαρών και όπως έλεγε και ο ίδιος «πέρασα από πολλά αθλήματα, αλλά με κέρδισε η Άρση Βαρών. Δεν την διάλεξα εγώ, αυτή με διάλεξε».

Έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα των δυνατών. Τελευταίος του μεγάλος αγώνας ήταν το 1992 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, όπου με 350κ. στο σύνολο κατέλαβε την 10η θέση.

Τελευταία επιτυχία του ήταν το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας το 1991. Μετά το τέλος της αθλητικής του σταδιοδρομίας διετέλεσε για πολλά χρόνια προπονητής που ανέδειξε αρκετούς πρωταθλητές, οι οποίοι στελέχωσαν τις εθνικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, weightlifting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση