GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παλιοί και νέοι «Μένουμε Ευρώπη» γιορτάζουν τα 60 χρόνια της ΕΟΚ! ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ...

​ Παλιοί και νέοι «Μένουμε Ευρώπη» γιορτάζουν τα 60 χρόνια της ΕΟΚ… Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ Με κοινούς, διεθνιστικούς αγώνες να τσα...



Παλιοί και νέοι «Μένουμε Ευρώπη» γιορτάζουν τα 60 χρόνια της ΕΟΚ…

Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ

Με κοινούς, διεθνιστικούς αγώνες να τσακίσουμε το «τέρας» της αντιδραστικής ΕΕ Εμπρός για μια Ευρώπη των Εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ - 6μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Στις 25 Μάρτη συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ, που μετεξέλιξή της είναι η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ένωση των ευρωπαίων καπιταλιστών είχε σαν στόχους α) Να συγκεντρώσει το καπιταλιστικό στρατόπεδο ενάντια στο Ανατολικό Μπλόκ β) να αποτελέσει μια ισ

χυρή βάση για την επέκταση/ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών πολυεθνικών γ) να προωθήσει τα οικονομικά, γεωπολιτικά συμφέροντα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών σε όλο τον πλανήτη. Όλοι αυτοί οι στόχοι σήμαιναν μια τεράστια επίθεση στο ευρωπαϊκό προλεταριάτο – που έγινε πιο ξεκάθαρη από τα μέσα του ΄80 και την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.

Από την Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992 και με τις συμφωνίες που ακολούθησαν – και κυρίως το Σύμφωνο Σταθερότητας και την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος, η ΕΕ ολοκληρώθηκε ως ένα πλήρως αντεργατικό/αντιλαΪκό εργαλείο, που επιβάλει στις εργατικές τάξεις και τους λαούς της Ευρώπης τη μόνιμη λιτότητα, την συνεχή κατεδάφιση των εργατικών, δημοκρατικών, κοινωνικών δικαιωμάτων σε όφελος των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστών, ιδιαίτερα του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Ειδικά μετά το ξέσπασμα τις κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος το 2008, η ΕΕ και ο επικεφαλής γερμανικός ιμπεριαλισμός, με άκρατο νεοφιλελευθερισμό προωθούν με κάθε τρόπο την υπεράσπιση των συμφερόντων Τραπεζιτών και μεγάλου Κεφαλαίου – φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων των ευρωπαϊκών χωρών. Μνημόνια, πετσόκομμα κοινωνικών δαπανών, διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, πλήρη ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, αρπαγή κατοικιών-καταθέσεων και κάθε μορφής λαϊκής περιουσίας, ιδιωτικοποίηση και διάλυση υγείας/παιδείας/ ασφάλισης και κάθε κοινωνικού αγαθού.

Η επίθεση στο βιοτικό επίπεδο συνοδεύτηκε από αντιδημοκρατικές αλλαγές. Επιβολή αστυνομοκρατίας/στρατοκρατίας με το πρόσχημα του αντιτρομοκρατικού αγώνα (βλ. Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο), διαρκής αμφισβήτηση δημοκρατικών - συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με ταυτόχρονη επιβολή μιας σύγχρονης Γκεμπελικής δικτατορίας των πλήρως ελεγχόμενων ΜΜΕ. Εγκατάλειψη κάθε «ανθρωπιστικής ιδέας» και «πολιτισμού», που αποτυπώθηκε εύγλωττα στους φράκτες και τα όπλα που στράφηκαν ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες – ενώ η ίδια η ΕΕ είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για την τωρινή τους κατάσταση (βλ. επεμβάσεις σε Συρία, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική κ.α.) Ο αντιδραστικός κατήφορος των ευρωπαίων «δημοκρατών» τους οδήγησε και στην χωρίς τύψεις συνεργασία με τους φασίστες στην Ουκρανία προκειμένου να πετύχουν τους πολιτικούς τους στόχους. Δεν υπάρχει καμία ΕΕ των λαών, της ειρήνης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης. Υπάρχει η ΕΕ των πολυεθνικών και του μεγάλου Κεφαλαίου, των πολέμων, τις δικτατορίας των αγορών και των ΜΜΕ, της στυγνής εκμετάλλευσης και δολοφονίας εκατομμυρίων ευρωπαίων εργαζομένων και μεταναστών. Της μετατροπής χωρών σε αποικίες χρέους και προτεκτοράτα και των λαών σε δουλοπάροικους.

Ειδικά στο Νότο και ειδικότερα στην Ελλάδα έχει επιβληθεί ένα καθεστώς μνημονιακής χούντας – σε συνεργασία με την ελληνική αστική τάξη – που δολοφονεί τον ελληνικό λαό εδώ και 7 χρόνια. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το Χρέος – οι ευρωπαίοι και αμερικανοί ιμπεριαλιστές που αγοράζαμε τα όπλα, τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τα εμπορεύματά τους, και οι ντόπιοι καπιταλιστές που θησαυρίζανε από μίζες, χρηματιστήριο, τράπεζες και αρπαγή δημόσιου πλούτου – επιβάλουν στον ελληνικό λαό την απαλλοτρίωση τις ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του, βιοτικό επίπεδο ανθρωπιστικής κρίσης, καταστροφή της παραγωγής σε πρωτοφανή βαθμό στην παγκόσμια ιστορία, αφαίρεση και του παραμικρού δικαιώματος για τις εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας. Στο όνομα του Δίκαιου των Δανειστών και των Αγορών, δολοφονούν την ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιώντας την σαν παράδειγμα/προπομπό για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Η ΕΕ απέδειξε στην Ελλάδα το αληθινό φρικιαστικό της πρόσωπο. Μια δράκα εκβιαστών, πολιτικοί εκπρόσωποι Τραπεζών και Πολυεθνικών, που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να υποτάξουν τον ελληνικό λαό και να τον τιμωρήσουν γιατί τόλμησε να τους αμφισβητήσει (βλ. αγώνες 2010-2012, εκλογικά αποτελέσματα, δημοψήφισμα 2015).

Στην γενοκτονία που μας επιβάλουν βρήκαν συμμάχους και συνεργάτες τους Μνημονιακούς δοσίλογους, τα αστικά πολιτικά κόμματα κάθε χρώματος, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα μνημονιακά αποκόμματα. Οι «Μένουμε Ευρώπη» και οι «πάση θυσία στο Ευρώ», έχουν ξεπουλήσει κάθε εθνικό και κοινωνικό δικαίωμα, για να εξασφαλίσουν την υπεράσπισή τους από τα γεράκια της ΕΕ και την παραμονή τους στην εξουσία. Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να υπογράψουν την πλήρη παράδοση, με αυτά που συμφωνούν στην β' αξιολόγηση (κατάργηση κάθε εργασιακού/συνδικαλιστικού δικαιώματος-ιδιωτικοποίηση σε ρεύμα, νερό και κάθε δημόσια υποδομή, νέα σφαγή συντάξεων κ.α.) και την υπογραφή 4ου Μνημονίου με άγριο ξεζούμισμα (βλ. πλεονάσματα) διαρκείας.

Την ίδια στιγμή και ειδικά μετά το BREXIT εκατομμύρια ευρωπαίων αμφισβητούν την παραμονή τους στην ΕΕ, ακολουθώντας ακόμα και ακροδεξιούς δρόμους ελλείψει αριστερών/εργατικών πολιτικών λύσεων. Είναι ώρα το εργατικό κίνημα και μια επαναστατική αριστερά να καλύψει αυτό το κενό, να μην αφήσει την εναντίωση στην ΕΕ έρμαιο αντιδραστικών δυνάμεων, να την συνδέσει με τον αγώνα για μια εργατική, σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση. Δεν είναι ώρα για υποχωρήσεις, είναι ώρα για αντεπίθεση. Για την οικοδόμηση επαναστατικών δυνάμεων και μιας επαναστατικής Διεθνούς.

Απέναντι στους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ κσι του ΔΝΤ και τους μνημονιακούς δοσίλογους που κυβερνάνε, ένας δρόμος υπάρχει για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

- Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων, των Μνημονίων και μπλοκάρισμα των νέων αντεργατικών μέτρων. Πάλη για μια επαναστατική κυβέρνηση των εργαζομένων, που θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα σωτηρίας από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι των Τραπεζιτών/Επιχειρηματιών.

- Αγώνας για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το Ευρώ, με άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, σαν στοιχειώδης όρος και ελάχιστο βήμα για να μπορεί ο ελληνικός λαός να αποφασίζει για τις τύχες του, για να ανατάξουμε την παραγωγή και την οικονομία υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

- Αγώνας για διαγραφή του χρέους. Να αξιοποιήσουμε τα χρήματα για τη δική μας άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης και όχι για να ταΐζουμε τους Γύπες μεγαλοκαπιταλιστές, ντόπιους και ξένους.

Κοινοί αγώνες εργαζομένων νεολαίας σε όλη την Ευρώπη, για τη διάλυση της αντιδραστικής ΕΕ, για την Ένωση μιας Ευρώπης αλληλεγγύης, αδελφοσύνης, ειρήνης, μιας σοσιαλιστικής Ευρώπης.

Κάτω παλιά και νέα Μνημόνια. Παύση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του χρέους. Πάλη σε Ελλάδα και Ευρώπη, για επαναστατικές Κυβερνήσεις των Εργαζομένων

Όλοι την Τρίτη 28 Μάρτη στην διαδήλωση 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου που καλούν πολιτικές οργανώσεις και κόμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση