GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Abu Izzadeen: Κήρυκας ισλαμιστικού μίσους ο μακελάρης του Ουεστμίνστερ;

Το όνομα του Abu Izzadeen (Αμπού Ιζαντίν), κήρυκα του ισλαμιστικού μίσους προβάλλεται στον διεθνή Τύπο καθώς φέρεται να είναι ο δράστ...


Το όνομα του Abu Izzadeen (Αμπού Ιζαντίν), κήρυκα του ισλαμιστικού μίσους προβάλλεται στον διεθνή Τύπο καθώς φέρεται να είναι ο δράστης του τρομοκρατικού μακελειού στο Ουεστμίνστερ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τους International Business Times, o Ιζαντίν, 41 ετών είναι Βρετανός πολίτης με το όνομα Trevor Brooks. Ο ίδιος αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε Αμπού Ιζαντίν όταν ασπάστηκε τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Οι ibtimes επικαλούνται μάρτυρες που φέρονται να είδαν τον Ιζαντίν σε ένα Hyundai 4X4 να τρέχει στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ και στη συνέχεια να ρίχνει το όχημα πάνω στην περίφραξη της Βουλής των Κοινοτήτων. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, κατέβηκε από το όχημα, άρχισε να τρέχει προς έναν αστυνομικό. Τελικά μαχαίρωσε τον αστυνομικό μέχρι θανάτου (ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του).

Ο Ιζαντίν φέρεται να έχει καταδικαστεί τον Ιανουάριο του 2016 σε 2 χρόνια φυλάκιση και να αποφυλακίστηκε μόλις πριν λίγες μέρες, αν και υπάρχουν αναφορές πως βρίσκεται ακόμα στη φυλακή και δεν θα μπορούσε να είναι ο δράστης της επίθεσης.

Το όνομά του είναι στη λίστα της βρετανικής αντιτρομοκρατικής ως άκρως ύποπτος για σχέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό και πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Ιζαντίν είχε απειλήσει στο παρελθόν πως θα σκοτώσει πολιτικούς και αστυνομικούς. Τον χαρακτηρίζουν ως «ιεροκήρυκα του μίσους». Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου. Για τον Αμπού Ιζαντίν υπάρχει και επίσημη σελίδα στην Wikipedia ή οποία αναφέρει πως ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990.

Ο δικηγόρος του Ιζαντίν πάντως επιμένει ότι ο 41χρονος είναι ακόμη στη φυλακή.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποιον αρμόδιο αξιωματούχο.

Να σημειωθεί ότι ο Ιζαντίν φυλακίστηκε αφού παραβίασε απαγόρευση να ταξιδέψει προς χώρες που συνδέονται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Φέρεται να συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον είχε φυλακιστεί το 2008 καθώς συγκέντρωνε χρήματα για τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατικά χτυπήματα σε χώρες εκτός ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση