GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημαντική μαγειρική διάκριση για τα organic bistro nice n easy

Η ομάδα των τριών ταλαντούχων chef  των  nice n easy Άκης Αμιράς, Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και Αντρέας Νικολακόπουλος, ήταν οι νικητέ...


Η ομάδα των τριών ταλαντούχων chef  των  nice n easy Άκης Αμιράς, Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και Αντρέας Νικολακόπουλος, ήταν οι νικητές του χάλκινου βραβείου στον  10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης,  που πραγματοποιήθηκε από τις  3 έως τις 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή έγινε με τη συνεργασία του Chef Club Δωδεκανήσου και η θεματική του μενού είχε στηριχθεί στην Ιπποκράτειο διατροφή.

Περισσότεροι από 500 ταλαντούχοι σεφ από 27 χώρες, συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη συναρπαστική γαστρονομική συνάντηση για να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να συναγωνιστούν σε  34 διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ομάδα των chef των nice n easy συμμετείχε με το παρακάτω μενού:

1ο πιάτο  Rocky soup
Κακαβιά αρωματισμένη με σύμφυτο, χάβαρα Λήμνου με κρόκο Αστυπάλαιας

2ο πιάτο Under ground rainbow
Πολύχρωμες ρίζες με μαντζουράνα, κατσικίσιο τυρί και φρέσκα μαρόνια

3ο πιάτο Fish and Green
Ρείκι με φρέσκο χρένο, γαλάκτωμα πατάτας και σαλάτα από ελληνικά μυρωδικά

Το αργυρό βραβείο κέρδισε η ομάδα της Κύπρου, ενώ δεν υπήρχε νικητής για το χρυσό βραβείο. Το χάλκινο βραβείο κέρδισε και η ομάδα της Ταιβάν.

Χρήσιμες πληροφορίες για τον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.

Η ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά είναι ο στόχος του Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης που διοργανώνεται για 10η φορά, στα πλαίσια της 26ης Detrop από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Ο Διαγωνισμός αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης της Λέσχης παγκοσμίως. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies). Συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειας που κάνουν οι σεφ της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,  για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του εμπλουτισμού της Ελληνικής γευσιγνωσίας.

Bistro nice n easy

Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι (+30) 210 3617201
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά (+30) 210 8082014

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση