GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας ένας, μικρά κόμματα και στελέχη εγκαταλείπουν τον Φιγιόν

Παραιτήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του προεδρικού υποψηφίου της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, στην σκιά του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου ...


Παραιτήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του προεδρικού υποψηφίου της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, στην σκιά του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου του, το γνωστό #Penelopegate.

«Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν επίσης ο οργανωτής των προκριματικών εκλογών. 

Την ίδια ώρα, το κεντροδεξιό κόμμα UDI της Γαλλίας απέσυρε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Φιγιόν, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των αποσκιρτήσεων μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με κομματική πηγή στο Reuters, τo UDI - που διαθέτει 30 βουλευτές στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου - θα καλέσει τους Ρεπουμπλικάνους του Φιγιόν να προτείνoυν άλλον υποψήφιο.

Εν τω μεταξύ, πριν δύο ημέρες, ο Μπρούνο Λεμέρ, σημαντικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, υπέβαλε την παραίτησή του και σταμάτησε τη συνεργασία που είχε στο πλαίσιο της καμπάνιας του Φιγιόν.

Εξήγησε την απόφαση εξ' αιτίας του ότι «ο Φρανσουά Φιγιόν παραμένει υποψήφιος, ενώ στις 26 Ιανουαρίου είχε δηλώσει ότι θα απέσυρε την υποψηφιότητα του στην περίπτωση που του απαγγελθεί κατηγορία». Ο Μπρούνο Λεμέρ τόνισε ότι οι δικές του αρχές δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει την καμπάνια του Φιγιόν.

Εχθές, η γαλλική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς και των οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων (Oclciff)προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας Φιγιόν στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, κατ' εντολή των τριών δικαστικών λειτουργών που έχουν αναλάβει από τις 24 Φεβρουαρίου να διερευνήσουν την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φιγιόν, Πενελόπε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος και φαβορί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι εάν εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, θα απαγορεύσει στους κοινοβουλευτικούς να προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειάς τους.

Μπροστά στην συντριπτική ήττα που προβλέπεται για τον Φιγιόν - εάν στο μεταξύ δεν παραιτηθεί υπό το βαρος των εξελίξεων -ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε στις προκριματικές, δήλωσε σήμερα έτοιμος να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων  στις προεδρικές εκλογές, αν ο Φιγιόν παραιτηθεί.

Ο ίδιος πάντως ο Φιγιόν υποστηρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί από την κούρσα και συνεχίζει τις προεκλογικές του εμφανίσεις. 

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση