GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με το όπλο που πυροβόλησε το Μαζιώτη δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά

Από την ηρωική του δράση στην επιχείρηση και την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Επαν...


Από την ηρωική του δράση στην επιχείρηση και την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, του Νίκου Μαζιώτη, ο 30χρονος αστυνομικός, μέλος της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), κατέληξε με χειροπέδες κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή στη Λευκή Καστοριάς.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός ήταν το στέλεχος εκείνο της ΕΛΑΣ που είχε πυροβολήσει και περάσει τις χειροπέδες στο Μαζιώτη το 2014, στο Μοναστηράκι, όπως επιβεβαιώνει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατόπιν αυτού, και με βάση το ειδικό πρωτόκολλο της αστυνομίας, ζήτησε και πήρε μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, για τον κίνδυνο αντεκδίκησης από τρομοκρατικούς πυρήνες μετά τη σύλληψη Μαζιώτη.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε έκτοτε στην Καστοριά ενώ είναι παντρεμένος εκεί.

Η δολοφονία του ταξιτζή έγινε με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι. Ο 52χρονος ταξιτζής βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ σε ερημική τοποθεσία με μια σφαίρα στον κρόταφο και μια στο στήθος.

Η κάμερα που πρόδωσε τον 30χρονο αστυνομικό

Στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Ομολόγησε τη δολοφονία του ταξιτζή

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευτεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ και ο συλληφθείς αφήνει πολλά κενά στην κατάθεση του, γι' αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση