GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείνουν χιλιάδες μπλοκάκια λόγω ΕΦΚΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κλείσιμο των βιβλίων από ελεύθερους επαγγελματίες, ειδικά μετά τον ΕΦΚΑ και τις υπέρογκες ασφαλιστικ...


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κλείσιμο των βιβλίων από ελεύθερους επαγγελματίες, ειδικά μετά τον ΕΦΚΑ και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

Υπό το βάρος των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών οι φορολογούμενοι σπεύδουν καθημερινά στις εφορίες για να κλείσουν τα «μπλοκάκια» τους.

Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2016, που εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οι διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 56.988, αριθμός που μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να αγγίξει τις 100.000 όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κ. Κόλλιας.

Σύμφωνα μάλιστα με υπάλληλο στη ΔΟΥ Ομονοίας στο συγκεκριμένο παράρτημα καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο τουλάχιστον τέσσερις διαγραφές, κυρίως από δικηγόρους, μηχανικούς και δημοσιογράφους, ενώ σημειώνει πως κάποιος που κλείνει το «μπλοκάκι» του σπάνια θα μπει στη διαδικασία να το ξανανοίξει, ακόμη κι αν βρει δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση