GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόβαση στην Αθήνα από αγρότες της Κρήτης

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά επιβιβάστηκαν χθες  αγρότες από τα Χανιά, προκειμένου να λάβουν μέρος στο αυρ...


Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά επιβιβάστηκαν χθες  αγρότες από τα Χανιά, προκειμένου να λάβουν μέρος στο αυριανό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.
Σύμφωνα με την λίστα επιβίβασης που παρέδωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, στο πλοίο επιβιβάστηκαν 165 αγρότες.
«Θέλουμε από την Κρήτη να ανάψουμε τη σπίθα του αγώνα για ικανοποίηση των αιτημάτων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών Γιώργος Χαλκιάς. 
Παράλληλα, με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν και αγρότες από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, προκειμένου να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο.
Οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης συγκεντρώθηκαν το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου και επιβιβάσθηκαν με αγωνιστική διάθεση, όπως δηλώσαν, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους, με την αποκαλούμενη «απόβαση» στην Αθήνα, προκειμένου όπως είπαν, να δώσουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση.
Παράλληλα, στα πλοία επιβιβάσθηκαν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους.
Οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι, μετά την άφιξη τους το πρωί στον Πειραιά, θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο και τα Χανιά και θα μεταβούν στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους στα προωθούμενα μέτρα, για τα οποία επισημαίνουν πως θα οδηγήσουν σε καταστροφή τον αγροτικό κόσμο, ενώ από εκεί θα εκτιμήσουν την κατάσταση για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου θα βρεθούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής, με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, δήμοι, καθώς και φορείς, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Για τον λόγο αυτό δεν θα στηθούν αύριο πάγκοι στις λαϊκές αγορές της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση