GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαθηματικός χαρίζει την περιουσία του σε όποιον λύσει το πρόβλημα που έφτιαξε

Συνταξιούχος Τούρκος μαθηματικός χαρίζει την περιουσία του σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος να λύσει το μαθηματικό πρόβλημα που έχει φτι...


Συνταξιούχος Τούρκος μαθηματικός χαρίζει την περιουσία του σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος να λύσει το μαθηματικό πρόβλημα που έχει φτιάξει.
Ο 59χρονος, Αϊντίν Τσερίτ, έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, ότι δεν μπορεί να λυθεί από τους υπάρχοντες υπολογιστές και τα γνωστά μαθηματικά.
«Θα δώσω όλη μου την περιουσία σε όποιον καταφέρει να λύσει το πρόβλημα έως τις 19 Μαΐου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Anadolu ο συνταξιούχος μαθηματικός, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προκαλέσει τα μαθηματικά μυαλά της Τουρκίας.
Παλαιότερα είχε φτιάξει ένα πρόβλημα -που, τελικά, δεν λύθηκε- υποσχόμενος ότι θα χάριζε μία ράβδο χρυσού. Επίσης, πέρυσι είδε έναν Αφγανό καθηγητή να λύνει το πρόβλημα που έβαλε με τον νικητή, ωστόσο, να αρνείται το έπαθλο των 93 μηνών από τη σύνταξη που έδινε ο 59χρονος μαθηματικός.
Δείτε το πρόβλημα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση