GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος με το σεξιστικό παραλήρημα Πολωνού ευρωβουλευτή - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρές αντιδράσεις πυροδότησε η τοποθέτηση του Πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτής, Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεδομένο...


Σφοδρές αντιδράσεις πυροδότησε η τοποθέτηση του Πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτής, Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι μικρότερες, πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς από τους άνδρες, θα έπρεπε δικαιωματικά να αμείβονται λιγότερο».

Στην προσπάθεια του, μάλιστα, να ενισχύσει τα επιχειρήματα του, ο Κόρβιν-Μίκε έφερε ως παράδειγμα το σκάκι και το μάθημα της φυσικής. λέγοντας ότι « δεν υπάρχουν γυναίκες μεταξύ των κορυφαίων σκακιστών του κόσμου και είναι επίσης, πολύ ασθενέστερες στη φυσική».

Τα άλλα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου καταδίκασαν άμεσα τις δηλώσεις του. Η Ισπανίδα, Ιράτξε Γκαρσία Περέζ αναρωτήθηκε αν αυτό σήμαινε πως «δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να είναι εδώ ως μέλη του κοινοβουλίου».

«Και ξέρω πως σας πονάει και σας ενοχλεί που οι γυναίκες σήμερα μπορούν να κάθονται στη Βουλή και να εκπροσωπούν τους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα όπως κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες γυναίκες από τους άνδρες σας εσάς» πρόσθεσε. Επίσης, στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η ευρωβουλευτής της Μάλτας Ρομπέρτα Μετσόλα, Επέκρινε την παρατήρηση όχι μόνο ως προσβλητική για τις γυναίκες αλλά και σαν «προδοσία όλων των αξιών της ΕΕ». Ένας άλλος ευρωβουλευτής της Μάλτας, η Μίριαμ Νταλί, περιέγραψε τα σχόλια του Κόρβιν-Μίκε ως «επιζήμια για την κοινωνία στο σύνολό της».

Οι απαράδεκτες παρατηρήσεις του Κόρβιν-Μίκε προκάλεσαν άμεσα την αντίδραση του Ευρωκοινοβουλίου, που θα αρχίσει έρευνα και μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, όπως επίπληξη, πρόστιμο ή προσωρινή αναστολή.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής είναι γνωστός για τις σεξιστικές του απόψεις. Στο παρελθόν έχει αρνηθεί στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου, υποστηρίζοντας πως πρέπει να «καθοδηγούνται από τους άνδρες». Επίσης, τον Ιούλιο του 2015, είχε λάβει προσωρινή αναστολή από το κοινοβούλιο όταν έκανε ένα ναζιστικό χαιρετισμό.

Δείτε το βίντεο από το Ruptly:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση