GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΛΑΚΗ! Η ενίσχυση του ΕΣΥ γίνεται με φορτηγατζήδες, κομμώτριες και σαλεπιτζήδες...

Σε απόλυτο φιάσκο οδηγείται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΣΥ με την πρόσληψη περίπου 4.000 συμβασιούχων μέσω ...

Σε απόλυτο φιάσκο οδηγείται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΣΥ με την πρόσληψη περίπου 4.000 συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ.

Άτομα προχωρημένης ηλικίας και άσχετων ειδικοτήτων καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενός απαιτητικού και νευραλγικού τομέα.

Φορτηγατζήδες, κομμώτριες, βιοτέχνες, οικοδόμοι μέχρι και… σαλεπιτζήδες, των οποίων η ηλικία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα 60 και 65 έτη, συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους των προσλήψεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μακροχρόνιους ανέργους οι οποίοι αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Και μπορεί το πνεύμα να είναι πρόθυμο αλλά η ανύπαρκτη ή λιγοστή εμπειρία τους και συχνά η ηλικία, διαψεύδουν τις προσδοκίες για ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συμβασιούχου, ο οποίος προσελήφθη ως τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με εργαζομένους στο ίδιο νοσοκομείο, ο τραυματιοφορέας έπαθε καρδιακό ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ μετέφερε ένα φορείο!

Στη Θεσσαλονίκη, σε νοσοκομείο της περιοχής ανέλαβε τραυματιοφορέας ετών 67, ενώ σε Κέντρο Υγείας της περιφέρειας προσελήφθη νοσηλεύτρια ΤΕ μεγάλης ηλικίας και εκπαιδεύεται από την αρχή.

Σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, προσελήφθη βοηθός νοσηλευτή. Το πτυχίο το απέκτησε πριν από 24 χρόνια και δεν έχει καμία εργασιακή εμπειρία σε νοσοκομείο ή σε άλλο τομέα στην Υγεία.

Στο ίδιο νοσοκομείο, συμβασιούχος βοηθός θαλάμου, δεν άντεξε και παραιτήθηκε δύο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση