GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη νέα ηλεκτρονική άδεια διαμονής μεταναστών απαγορεύεται η μπούρκα

Ηλεκτρονική θα είναι στο εξής η άδεια διαμονής στην Ελλάδα μας που θα έχουν όσοι μετανάστες, πολίτες τρίτων χωρών, μένουν νόμιμα στη χώ...


Ηλεκτρονική θα είναι στο εξής η άδεια διαμονής στην Ελλάδα μας που θα έχουν όσοι μετανάστες, πολίτες τρίτων χωρών, μένουν νόμιμα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τη νέα άδεια θα λάβουν πάνω από 557.000 άνθρωποι.
Η νέα άδεια θα έχει επέχει θέση ταυτότητας και θα φέρει τα βιομετρικά δεδομένα του κατόχου της, δηλαδή φωτογραφία προσώπου και δακτυλικά αποτυπώματα.
Για τη φωτογραφία της άδειας μπαίνουν αυστηρές προδιαγραφές και θα απαγορεύεται ο εικονιζόμενος να φορά μπούρκα, μαντίλα, χιτζάμπ, νικάμπ, γυαλιά, καπέλο ή άλλα στοιχεία που κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τα βιομετρικά στοιχεία θα είναι αποθηκευμένα σε μικροτσίπ.
Επιπλέον , στην ηλεκτρονική κάρτα θα υπάρχει ψηφιοποιημένη η υπογραφή του κατόχου, η χώρα γέννησης, το φύλο, η διάταξη με βάση την οποία εκδόθηκε η άδεια διαμονής, ένδειξη για το αν ο κάτοχός της έχει δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Επίσης, η κάρτα θα διαθέτει όλες τις δικλείδες ασφαλείας έναντι παραποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση