GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Επικρίσεις για τα κενά ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο

Ψέματα είπε ότι μετέφερε βόμβα στο αυτοκίνητό του ο 29χρονος πους συνελήφθη κοντά στον Λευκό Οίκο το Σάββατο. Σύμφωνα με την επίσημη ανα...


Ψέματα είπε ότι μετέφερε βόμβα στο αυτοκίνητό του ο 29χρονος πους συνελήφθη κοντά στον Λευκό Οίκο το Σάββατο.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της αστυνομίας, ο Σον Πάτρικ Κιούγκαν, από τη Βιρτζίνια, σταμάτησε μπροστά σε φυλάκιο ελέγχου στην περιοχή του Λευκού Οίκου λίγο μετά τις 11:00 μμ το Σάββατο, οδηγώντας ένα κλεμμένο Chevrolet Impala.

Ο άνδρας είπε στους υπευθύνους ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου ότι "υπάρχει βόμβα στο πορτμπαγκάζ" ενώ κρατούσε κάτι στο δεξί του χέρι.

Σύμφωνα με την αναφορά, την ώρα που τον συνελάμβαναν, είπε "αυτό είναι ένα δοκιμαστικό".

Στον νεαρό άνδρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες ψευδών απειλών περί βόμβας και παράνομης χρήσης οχήματος.

Ήταν το δεύτερο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στην προεδρική κατοικία το Σάββατο, αφού επίσης, ένας άνδρας υπερπήδησε μια σχάρα στάθμευσης ποδηλάτων σε μια αποκλεισμένη ζώνη μπροστά από τον Λευκό Οίκο στις 12:40 μμ.

Στη σχετική αναφορά της αστυνομίας της Ουάσιγκτον αναφέρεται ότι ο 58χρονος Γουίλιαμ Μπράϊαντ Ρόλινσον συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή φωνάζοντας ακατάληπτα συνθήματα."

Ο πρόεδρος Τραμπ βρισκόταν στην Φλόριντα όταν συνέβησαν και τα δύο επεισόδια. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν κάποιος από τους δύο υπόπτους έχει αφεθεί ελεύθερος. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών υπήρξαν συνολικά τρία επεισόδια που αφορούν την ασφάλεια γύρω από τον Λευκό Οίκο.

Η Υπηρεσία ασφαλείας του Τραμπ δέχθηκε σφοδρή κριτική όταν έγινε γνωστό πως ένας άνδρας που αναρριχήθηκε στον φράχτη του Λευκού Οίκου στις 10 Μαρτίου παρέμεινε στο χώρο της προεδρικής κατοικίας για 16 λεπτά προτού συλληφθεί, ενώ ο Τραμπ βρισκόταν στο κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση