GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δήλωση του Κυρίτση για τα σύνορα και τους "κανίβαλους" που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία μετά από δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθείται ...


Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία μετά από δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθείται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, αλλά και τα κλειστά κέντρα κράτησης, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Guardian για τους οικονομικούς πόρους που χάνονται.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Συντονιστικού για το προσφυγικό, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχολίασε το δημοσίευμα του Guardian. Όπως είπε, «το δημοσίευμα έχει πρόχειρα νούμερα, τα οποία τα έχουμε θέσει, αλλά υπάρχουν κάποια ζητήματα».

«Πρώτον, η πολιτική και ο κυνισμός των Ευρωπαίων, αυτή ήταν η πολιτική του ΕΛΚ, πολιτική αποτροπής, την οποία η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν θέλει και δεν την ακολουθεί», τόνισε ο κ. Κυρίτσης και συνέχισε: «Είναι επίσης μία πολιτική ανόητη με την έννοια του ότι οι άνθρωποι που ξεσπιτώνονται, δεν πρόκειται να ορρωδήσουν μπροστά στις κακές συνθήκες στέγασης που μπορούν να βρουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα, πράγμα δυστυχώς αυτοί οι περίεργοι τύποι του ΕΛΚ δεν το καταλαβαίνουν, αλλά η δική μας κυβέρνηση δεν ακολουθεί τέτοια πολιτική».

Ερωτηθείς εάν η λύση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι ή η φυλακή ή να κοιμούνται στο χιόνι, απάντησε:

«Είναι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Δεξιάς για αυτό το λέω. Τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, έχουν να κάνουν και με τους ανθρώπους που έχουμε μπλέξει. Έχουμε μπλέξει με κανίβαλους».

Τη συνέντευξη του κ. Κυρίτση σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό της Κυβέρνησης, ομολόγησε σήμερα με κυνισμό ότι τόσο εκείνος όσο και η Κυβέρνησή του, θεωρούν τη φύλαξη των συνόρων της χώρας ”μια ανόητη πολιτική”», αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσθέτει:

«Χαρακτήρισε, επίσης, ”κανίβαλο” όποιον τάσσεται υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης για τους παράνομους και παραβατικούς μετανάστες. Επανέλαβε ταυτόχρονα - για ακόμη μία φορά - πως η Κυβέρνησή του ”δεν είναι αλληλέγγυα” σε μια Ευρώπη που εφαρμόζει ελέγχους φύλαξης για οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει παράνομα σε αυτήν. Προφανώς, γιατί ονειρεύεται και οραματίζεται μια Ευρώπη “μπάτε σκύλοι αλέστε”», προσθέτει ο κ. Βαρβιτσιώτης και καταλήγει: «Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μουζάλα: Συμφωνούν με τις θέσεις του κ. Κυρίτση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση