GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε ολική συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στην ολοκλήρωση, όχι απλά μιας αξιολόγησης, αλλά μιας ολικής συμφ...


«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στην ολοκλήρωση, όχι απλά μιας αξιολόγησης, αλλά μιας ολικής συμφωνίας που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολυετούς κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάν Καζνέβ.

Σχετικά με ερώτηση για το ενδεχόμενο κάποιες χώρες να συνεχίσουν να θέτουν αντιρρήσεις, ο κ. Τσίπρας τόνισε την πεποίθηση του πως έχει γίνει πια σε όλους κατανοητό ότι μια ολιστική συμφωνία για την Ελλάδα είναι win-win, αμοιβαία επωφελής όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλους. 

Σημείωσε ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, έχει καταφέρει να δείξει σημάδια ανάκαμψης και σοβαρότητας και έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια. 

Σε αυτό το πλαίσιο, σχολίασε ότι πλέον σε αυτές τις κρίσιμες συζητήσεις δεν θα είναι αποκλειστικά μόνος ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, αλλά ότι θα είναι και άλλοι συνάδελφοι του που θα στηρίζουν αυτές τις απόψεις.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι "έχουμε κοινό συμφέρον, κοινούς σκοπούς και κοινές αξίες". 

Ερωτηθείς σχετικά με τη β' αξιολόγηση και το γεγονός ότι κάποιες χώρες "μπλοκάρουν" τις αποφάσεις για το χρέος, ο Μπερνάρ Καζνέβ είπε ότι σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια και μέσα από τους κατάλληλους συμβιβασμούς, να υπάρξει κατάληξη στις κατάλληλες αποφάσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση. 

Ως προς το θέμα του χρέους, είπε ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον. Σημείωσε ότι επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο. Είπε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα και τηρούνται.

"Η βούληση μας για αλληλεγγύη και η υλοποίηση αυτής της βούλησης ως προς το ζήτημα της αντιμετώπισης και διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, θα αποτυπωθεί με ουσιαστική συνεργασία κατά τους επόμενους μήνες μεταξύ των δύο χωρών γιατί μοιραζόμαστε κοινές αξίες", δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ.

"Θέλουμε, είπε, να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη αποτελεί μια προστασία ακόμα και για το ζήτημα της μετανάστευσης, να να προστατεύσουμε την Ευρώπη από την ακροδεξιά και τον λαϊκισμό" είπε.

Περιγράφοντας ένα κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την ΕΕ, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι συμμερίζονται την ίδια φιλοδοξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση