GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναθηναϊκός: Ετοιμάζει... σκαλωσιές για το γήπεδο

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά το γήπεδο που σχεδιάζεται να χτιστεί στο Γουδή για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (όπως και κάθε γή...


Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά το γήπεδο που σχεδιάζεται να χτιστεί στο Γουδή για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (όπως και κάθε γήπεδο) είναι το οικονομικό. Πρόκειται φυσικά για ένα πολύ μεγάλο έργο που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 45 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μπορεί και περισσότερα.

Ένας λόγος παραπάνω που αποτελεί μεγάλο ζητούμενο το οικονομικό κομμάτι είναι η τωρινή κατάσταση στη χώρα και στο τραπεζικό σύστημα που τελεί υπό κρίση. Τα κλειδιά στην υπόθεση είναι η Alpha Bank, όπως έχει γίνει γνωστό από την Πέμπτη και όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Goal» πιέζει για να γίνει το έργο και δείχνει διατεθειμένη να καλύψει το 60% των χρημάτων μέσω δανείου, ένας επενδυτής με τον οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εδώ και λίγο καιρό (ο πρόεδρος του ΑΣ, Δημήτρης Μπαλτάκος, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι είναι σε καλό στάδιο οι συζητήσεις) και τρίτος σημαντικός παράγοντας είναι η αμερικανική εταιρεία Χέινς.

Η Alpha Bank «καίγεται» για το θέμα και θέλει πολύ να σημειωθούν άμεσα εξελίξεις για έναν (και πολύ σημαντικό) λόγο. Πριν από ενάμιση χρόνο πέρασε στην κατοχή της το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στον Βοτανικό, που έχει παραμείνει στα… μπετά και τελματωμένο έργο. Η συγκεκριμένη τράπεζα πιέζει την Κυβέρνηση για να απεγκλωβίσει τον χώρο του εμπορικού από το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, επειδή έχει στα χέρια της πολύ καλή προσφορά από τη μεγάλη αμερικανική εταιρεία Χέινς, που θέλει να αγοράσει το εμπορικό κέντρο του Βωβού αντί ενός εννιαψήφιου ποσού.

Σημαντικό στοιχείo για να προχωρήσει η πρόταση εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας και να πάρει το ποσό η Alpha Bank, είναι ότι θα πρέπει το υπάρχον εμπορικό, που έχει αποπερατωθεί κατά 70%, να «βγει» από τη Διπλή Ανάπλαση και παράλληλα να δοθεί η έγκριση για τη δημιουργία στον Βοτανικό -εκτός από το εμπορικό- κι ενός τεράστιου χώρου πρασίνου.

Παράλληλα, έχει βρεθεί επενδυτής από το εξωτερικό με τον οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή ο Ερασιτέχνης και δείχνει διατεθειμένος να μπει στο πλάνο με ένα επίσης μεγάλο ποσό. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητισμού.

Η αποπληρωμή του ποσού της χρηματοδότησης θα γίνει με δέσμευση του μέρους των εσόδων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη από το γήπεδο, με χρονικό ορίζοντα 15-20 ετών.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση