GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι σκληροί του Βίζεγκραντ θα συμφωνήσουν μόνον σε "καλύτερη Ευρώπη"

Η ομάδα των... σκληρών και αντιδραστικών του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία) διαμηνύει προς τις Βρυξέλλες ότι στη...


Η ομάδα των... σκληρών και αντιδραστικών του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία) διαμηνύει προς τις Βρυξέλλες ότι στην επόμενη σύνοδό του, στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να παρουσιάσει ένα συναινετικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαφυλάξει την ενότητά της.

Η θέση αυτή παρουσιάσθηκε σήμερα στη Βαρσοβία από την Πολωνή πρωθυπουργό Μπεάτα Σίντλο μετά το τέλος συνάντησης με τους τρεις ομολόγους της. Διατυπώνεται την επομένη της παρουσίασης από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ των σεναρίων του για το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit, τμήματα των οποίων έχουν να κάνουν με μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων.

"Συμφωνήσαμε ότι περιμένουμε από τον πρόεδρο (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ οι προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ να αποτελέσουν προηγουμένως αντικείμενο συναίνεσης, ώστε να συναντηθούμε στη Ρώμη μόνο για να ανακοινώσουμε μαζί ένα νέο σχέδιο για την Ευρώπη", δήλωσε η Σίντλο.

Η ίδια επέμεινε στην ανάγκη να διαφυλαχθούν η ενότητα της ΕΕ και η ενιαία αγορά, καθώς και να ενισχυθούν τα εθνικά κράτη σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ, ενώ ζήτησε ενδεχόμενες αλλαγές στους κόλπους της Ευρωζώνης να μην βλάπτουν τις άλλες χώρες μέλη.

"Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, όχι 'περισσότερη Ευρώπη' ή 'λιγότερη Ευρώπη'", τόνισε ακόμη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Σλοβάκος ομόλογός της Σίντλο, ο Ρόμπερτ Φίτσο, έκρινε πως η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της Ρώμης είναι "οικτρή" και εξέφρασε την επιθυμία αυτή η επίσημη σύνοδος που έχει προγραμματισθεί για την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης να καταφέρει να υιοθετήσει "ένα κείμενο σαφές, έτοιμο, με τη συμφωνία όλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση