GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, από την Ελλάδα, είναι γεγονός!

Ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παραδίδει φαρμακευτικό υλικό στα...

Ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παραδίδει φαρμακευτικό υλικό στα...
μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας, για τον χειμαζόμενο λαό της Συρίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
Ο αγωνιζόμενος λαός της Συρίας εισήλθε στον έβδομο χρόνο μιας σφοδρής επίθεσης από το λεγόμενο "ισλαμικό κράτος" και μισθοφόρους από κάθε γωνιά της γης, που στοχεύουν την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του, αλλά και του κοσμικού χαρακτήρα του Συντάγματος της χώρας, με αποτέλεσμα 250.000 περίπου νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και με τεράστια προβλήματα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (παιδιά και γέροντες).
Τα προβλήματα στον τομέα των εξειδικευμένων φαρμάκων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού είναι τεράστια.
Σ' αυτή την κατεύθυνση η Επιτροπή μας απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και η άμεση ανταπόκρισή του μας βρίσκει στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στην πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά από έξι χρόνια πολέμου, προς τον χειμαζόμενο φίλο λαό της Συρίας.
Η Επιτροπή μας θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά και δημόσια τον κ. Πατούλη, αλλά κι όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, για πρώτη φορά από την Ελλάδα.
Η Συρία, παραδοσιακή σύμμαχος της πατρίδας μας, στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας (δικτατορία, Κύπρος, κρίση του Μάρτη 1987). Με το λαό της Συρίας μας συνδέουν αιώνιοι δεσμοί από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά και η φιλοξενία στη Δαμασκό του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, μιας και σήμερα η Αντιόχεια είναι υπό τουρκική κατοχή.
Επίσης στη Συρία ακμάζει μια Ελληνική παροικία, που όχι μόνον δεν εγκατέλειψε τη χώρα μετά την εισβολή των μισθοφόρων του χαλιφάτου, αλλά συνεχίζει να ζει, να εργάζεται και να προκόβει στη φίλη χώρα, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες.
Η Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας δεν συγκεντρώνει χρήματα, ή γενικώς υλικό στα πλαίσια φιλανθρωπίας. ή δράσης ΜΚΟ, αλλά λειτουργεί στα πλαίσια της αλληλεγγύης των λαών που αγωνίζονται και δέχονται επιθέσεις εναντίον της κυριαρχίας τους. Συνεπώς το ειδικό ιατροφαρμακευτικό υλικό, βάση συγκεκριμένων ελλείψεων ειδικών φαρμάκων -π.χ. τα παιδικά εμβόλια καλύπτει η Κούβα-, που ζητήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, αποκτάει τη δική του σημασία και γι' αυτό ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον κ. Πατούλη, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
Με εκτίμηση
Νίκος Κλειτσίκας                                         Αλέξανδρος Ζαναντάκης
                                 πρόεδρος                                                     ΓενικόςΓραμματέας
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής απέστειλε 15 κούτες με νοσοκομειακά φάρμακα στη Συρία
Την έμπρακτη στήριξή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας έδειξε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το Ιατρείο παρέδωσε στην Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας-Συρίας, δεκαπέντε κούτες με υγειονομικό υλικό και φάρμακα .Πρόκειται κυρίως για ενέσιμα φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης για σοβαρές παθήσεις, τα οποία θα αποσταλούν σε Μονάδες υγείας της Συρίας. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ είχε αναπτύξει συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Συρίας και έχει δηλώσει τη πρόθεσή του να συνδράμει.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Δημιουργούμε μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για να στηρίξουμε το λαό της Συρίας που δοκιμάζεται. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και οι γιατροί της Αθήνας αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας».
Τα φάρμακα παρέλαβαν εκ μέρους της Επιτροπής ο κος Αλέξανδρος Ζαναντάκης και η κυρία Δήμητρα Ρούλια οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.                   Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

                    Γιώργος Πατούλης                                             Κωνσταντίνος Δήμτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση