GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε στην Κρήτη διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι φερόμενοι ως διακινητές και οι μετανάστες που εντοπίστηκαν μετά από μεγάλη αστυνομική...


Στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι φερόμενοι ως διακινητές και οι μετανάστες που εντοπίστηκαν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή του Λιμενικού, στα νότια παράλια του Νομού Ηράκλειου, κατά την οποία εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι μετανάστες εντοπίσθηκαν σε αποθήκες, αλλά και σπηλιές, στον Τσούτσουρα και στο Δεμάτι, καθώς ήταν έτοιμοι να προωθηθούν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω Κρήτης.

Αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει επίσημα γνωστοποιηθεί ακόμα, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 110 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμα, 12 άτομα που φέρονται ως διακινητές, μεταξύ των οποίων 5 ντόπιοι και 7 αλλοδαποί, ενώ στην υπόθεση, κατά πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, φέρεται να εμπλέκεται και αστυνομικός.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κύκλωμα διακινούσε μετανάστες, οι οποίοι έφταναν στην Αθήνα από την Αίγυπτο και την Τουρκία και στη συνέχεια οι διακινητές τους έφερναν στην Κρήτη με τα πλοία της γραμμής.

Μετά την άφιξή τους στο Ηράκλειο, οι μετανάστες -Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Σύροι και Κούρδοι- έμεναν σε σπίτι σε περιοχή του Ηρακλείου και ακολούθως οι διακινητές, σταδιακά, τους μετέφεραν σε σπηλιές και σπίτια στην περιοχή του Τσούτσουρα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία επεκτείνει την έρευνα και στην Αθήνα, αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση