GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρτς: «Πρέπει να υπάρξει τέλος στη φαντασίωση της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ»

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε την Κυριακή ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς. Μιλώντας στη δημ...


Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε την Κυριακή ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς. Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του, ο Κούρτς επιβεβαίωσε την ύπαρξη εγγράφου, το οποίο διέρρευσε στα μέσα της εβδομάδας, με τις προτάσεις του ενόψει της αυστριακής προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

«Πρέπει να υπάρξει ένα τέλος στη φαντασίωση για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί της ένταξης να υπογραφεί με την Άγκυρα μία «Συμφωνία Γειτονίας».

«H Τουρκία έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή εδώ και πολύ καιρό» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ο οποίος παρέπεμψε στις «βίαιες πρακτικές» της Άγκυρας εναντίον αντιπάλων της τουρκικής κυβέρνησης μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ξεκαθάρισε αναφερόμενος στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αυστρία και στην Τουρκία, η οποία έχει οδηγήσει και σε ένα μπλοκάρισμα από μέρους της συνεργασίας στο ΝΑΤΟ, πως «δεν είναι ένα αυστριακό πρόβλημα, αλλά ένα πρόβλημα της ΕΕ» και άφησε ανοικτό το ερώτημα εάν μια σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην Τουρκία αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές» και πως ακόμη και εάν υπάρχει πίεση, κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει τις θέσεις του.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των προεκλογικών εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών στην Αυστρία, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «υπάρχει συμφωνία στην αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση