GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Ευρώπη χωρίς Γαλλία δεν νοείται - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε δηλώσεις για τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, κατά τη συνάντηση που ...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε δηλώσεις για τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρωθυπουργό, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο κ. Παυλόπουλος θέλησε να εξάρει τον καθοριστικό ρόλο της Γαλλίας στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, ενώ έστειλε παράλληλα και μήνυμα ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, λέγοντας πως «ο λαός της Γαλλίας με την ετυμηγορία του θα τιμήσει την ιστορία της χώρας».

«Δεν έχω να κανένα δικαίωμα να προδικάσω το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του γαλλικού λαού. Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μιας χώρας δημοκρατικής είμαι βέβαιος, όμως, ότι ο γαλλικός λαός θα τιμήσει την ιστορία του που είναι συνδεδεμένη με την Ευρώπη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, και τόνισε:

«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βασίστηκε στο ότι η Γαλλία είναι ένας από τους βασικούς του πυλώνες. Είμαι βέβαιος ότι η ετυμηγορία του Γαλλικού λαού θα το αποδείξει. Χωρίς τη Γαλλία η Ευρωζώνη θα έκανε την ταυτότητά της και χωρίς την Ευρώπη, η Γαλλία θα έχανε τον προορισμό της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός απάντησε πως συμμερίζεται τις απόψεις του Προκόπη Παυλόπουλου δεδομένου ότι οι αξίες της Ευρώπης γεννήθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση