GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέρδη στο Χρηματιστήριο με στήριγμα τη... Μέρκελ

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 650 μονάδων και ...


Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 650 μονάδων και να κινείται προς τις 660 μονάδες, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξημένος ήταν και ο τζίρος.

Η άνοδος της αγοράς, σύμφωνα με τους αναλυτές, στηρίχθηκε στις πληροφορίες ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 656,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,59%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,068 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 103.447.931 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,37%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,89%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,31%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,24%) και του Εμπορίου (+2,11%). Αντιθέτως, μικρές απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,79%) και των Ταξιδιών (-0,02%).

Ανοδικά κινήθηκαν 71 μετοχές, 29 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση