GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονίζει ο Βρετανός υπουργός που προσπάθησε να σώσει τον αστυνομικό

Για «ένα τρελό κόσμο» μίλησε σήμερα ο υπουργός που προσπάθησε χθες να επαναφέρει τον αστυνομικό που μαχαιρώθηκε στην επίθεση έξω από το ...


Για «ένα τρελό κόσμο» μίλησε σήμερα ο υπουργός που προσπάθησε χθες να επαναφέρει τον αστυνομικό που μαχαιρώθηκε στην επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο 50χρονος Τομπάιας Έλγουντ, υφυπουργός Εξωτερικών, έφυγε χθες από το σημείο του συμβάντος με τα χέρια και το πρόσωπό του καλυμμένα με αίμα.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, είχε υπηρετήσει για έξι χρόνια στον βρετανικό στρατό σε περιοχές όπως η Βόρεια Ιρλανδία, το Κουβέιτ και η Βοσνία.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Times, ο Έλγουντ δήλωσε: «Τι τρελός κόσμος – προσπάθησα να σώσω τον αστυνομικό αλλά είχε μαχαιρωθεί πάρα πολλές φορές».

«Ήμουν στο σημείο και μόλις συνειδητοποίησα τι συνέβαινε κατευθύνθηκα προς τα εκεί», είπε. «Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία και του έκανα τεχνητή αναπνοή περιμένοντας τους γιατρούς, αλλά νομίζω ότι είχε ήδη χάσει πολύ αίμα. Είχε πολλαπλά τραύματα στον κορμό και την πλάτη», δήλωσε ο βουλευτής.

Ο Έλγουντ, του οποίου ο αδερφός σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο Μπαλί το 2002, χαρακτηρίστηκε ήρωας από τους συναδέλφους του βουλευτές ενώ πολλές από τις βρετανικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες του που έσκυβε πάνω από το θύμα εντός της περίφραξης του κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση