GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κλείσιμο του σκανδάλου του Βατοπεδίου δεν πρέπει να εκπλήσσει....

Kirki Kadmou      Με ένα νέο σκάνδαλο κουκουλώθηκε το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου! Τελείωσε! Έκλεισε! Το Δικαστικό Συμβούλιο με 5-0 ...

Kirki Kadmou   
Με ένα νέο σκάνδαλο κουκουλώθηκε το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου! Τελείωσε! Έκλεισε!
Το Δικαστικό Συμβούλιο με 5-0 απεφάνθη ότι τα αδικήματα με τα οποία κατηγορούνταν οι τρεις πρώην Υπουργοί της ΝΔ Δούκας, Κοντός, Μπασιάκος,έχουν παραγραφεί.
Πιο πριν, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να «αθωώσει» τους Υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη Δρυ και Φωτιάδη, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει το σκάνδαλο με την Ιερά Μονή!
Το κλείσιμο του σκανδάλου του Βατοπαιδίου δεν πρέπει να εκπλήσσει. Κι όσοι παριστάνουν τους εμβρόντητους μάλλον μας δουλεύουν ή είναι πολύ «αφελείς»!
Όλη η πρόσφατη περίοδος είναι πλήρης από σκάνδαλα που έχουν άρον-άρον σκεπαστεί. Από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου μέχρι το σκάνδαλο των υποκλοπών, έως το σκάνδαλο των ομολόγων.
Και μιλάμε μόνο για σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Γιατί είναι προφανές ότι τα πολύ περισσότερα σκάνδαλα, στην ουσία αναρίθμητα, είναι άγνωστα και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ γνωστά!
Αυτή την ώρα που «κουκουλώθηκε» το Βατοπαίδι, ζούμε ένα βρώμικο δικομματικό παρασκήνιο με το σκάνδαλο της Siemens και τη σύνταξη του σχετικού πορίσματος από την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

6 σχόλια

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

    Και στην ΛΙΣΤΑ υπάρχουν χρήματα kai ….ηθικοδικαίων της έδρας …!!!!
    Γράφει ο Ν βράχος

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ..ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ;
    Πόσοι νεοδημοκράτες έχουν off shores εταιρίες στην Κύπρο; Τι θα συμβεί αν «ανοίξουν» και μάθει ο λαός την αλήθεια; Δηλαδή όλοι όσοι φωνάζουν ‘’δήθεν’’ ζήτω, είναι φερέφωνα, που είτε επιδιώκουν συγκάλυψη των αφεντικών τους , είτε αγράμματοι χρυσοέλληνες και χρυσαλήτες που προσπαθούν να..κλέψουν καμιά ψήφο και ας ‘’κόψουν το λαιμό τους ‘’ οι Έλληνες !!!
    Άνοιγμα των λογαριασμών σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!
    (Ο κ. Καραμανλής είναι...καλά; Πως αισθάνεται; Δεν θα τον ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑΣ !!! δημοσιογράφος;)
    Ενδεικτικά υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
    ==========================
    Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
    • Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".[4]
    • Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
    • Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
    • Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]
    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...
    ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ !!!
    Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια 260 (!) ακίνητα του ελληνικού δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης...

    Τα 260 ακίνητα αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά) ώστε να μπορούν να
    μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.

    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...

    Τα ακίνητα που δόθηκαν στη μονή βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:
    ===============================
    Καρδιά Θεσσαλονίκης,Ν. Ραιδεστός,Πανόραμα,Ωραιόκαστρο,Νέοι Επιβάτες, Τριγλία,Ουρανούπολη, Σωζόπολη,Ν. Καλλικράτεια,Ν. Αγχίαλος Θεσ/κης,
    Τρίλοφος,Γοργορύγι Τρικάλων,Βλαχάβα Τρικάλων, Μίκρα Θεσσαλονίκης,
    Βεγορίτιδα Ν. Πέλλας,Ξηροπόταμος Χαλκιδικής,Αμουλιανή Χαλκιδικής,
    Κάριανη Ουρανούπολης,Ν. Πέραμος Καβάλας,Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας,
    Λαύριο, Κάτω Σούλι Μαραθώνα,Ακροπόταμος Καβάλας,Ολυμπιακό Χωριό,
    Τρίγλια Χαλκιδικής,Ν. Πλάγια Χαλκιδικής και Νέα Κρήνη Καλαμαριάς-
    Με τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, και κάτω από την κατακραυγή του κόσμου και των δημάρχων των περιοχών όπου βρίσκονταν οικόπεδα που πήρε η μονή,ο Εφραίμ επέστρεψε μια σειρά από οικόπεδα (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

    Ο αριθμός ωστόσο των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στη μονή Βατοπεδίου είναι τόσο μεγάλος που το θέμα δεν κλείνει με λίγες επιστροφές.

    Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις έγινες αυτόματες και ταχύτατες αλλαγές και αντί των προβλεπόμενων οικοπέδων, η μονή πήρε κάποια άλλα, τα οποία δεν είχαν πάνω τους φορτία όπως διεκδικήσεις από ιδιώτες και δήμους.

    N Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ?
    ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    Καίει κυβέρνηση και Μαξίμου επιστολή Ψωμιάδη για Βατοπέδι

    Τη μισή κυβέρνηση και το Γραφείο του πρωθυπουργού είχε ενημερώσει για τις... χρυσές ανταλλαγές πριν από τρία χρόνια.
    Τουλάχιστον η μισή κυβέρνηση και σίγουρα το Μαξίμου γνώριζαν και εγγράφως για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές-παραχωρήσεις των οικοπέδων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2005, όταν έγιναν και τα πρώτα συμβόλαια με τις παραχωρήσεις των 76 οικοπέδων-φιλέτων στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος στις δύο πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ισχυρίστηκε πως έμαθε για τις ανταλλαγές μόλις... τελευταία, «όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Πολλοί οι αποδέκτες. Σήμερα αποκαλύπτουμε τον μακρύ κατάλογο των αποδεκτών της επιστολής του Π. Ψωμιάδη στις 16 Δεκεμβρίου 2005, στην οποία αναφερόταν στις παραχωρήσεις των οικοπέδων της Θεσσαλονίκης στη Μονή Βατοπεδίου.
    Εκανε, μάλιστα, λόγο για «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή» και προειδοποιούσε πως πιθανή δημοσιοποίηση του θέματος, πέρα από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλούσε στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσήκωνε και θύελλα αντιδράσεων.

    Η αποκάλυψη των ντοκουμέντων της αλληλογραφίας της νομαρχίας με την υπηρεσία πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -τα έγγραφα για τις ανταλλαγές κοινοποιούνταν στο ίδιο το γραφείο του Π. Ψωμιάδη- υποχρέωσε τελικά τον νομάρχη να καταθέσει στο νομαρχιακό συμβούλιο την επιστολή.

    Η επιστολή, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2005 και αριθμ. πρωτ. 4666, στάλθηκε πέντε μόλις μέρες πριν υπογραφούν, στο συμβολαιογραφείο της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη στην Αθήνα, από τον ηγούμενο Εφραίμ και από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Ξηραδάκη τα δύο πρώτα συμβόλαια που παραχωρούσαν στη Μονή τα οικόπεδα της Θεσσαλονίκης. Αποδέκτες της επιστολής εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί, ο τότε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύριος Καρράς.

    Οι υπουργοί ήταν οι εξής:
    ο υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο τότε υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκος, ο υπ. Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος και η τότε υπ. Εθνικής Παιδείας Μ. Γιαννάκου. Επίσης, οι υφυπουργοί: Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός, οι τότε υφυπ. Οικονομίας και Οικονομικών Χρ. Φώλιας και Π. Δούκας, καθώς και ο Αντ. Μπέζας που βρίσκεται μέχρι σήμερα στο ίδιο υπουργείο.
    Η επιστολή του κ. Ψωμιάδη αποτελεί ένα ακόμη ντοκουμέντο που δείχνει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το Μαξίμου γνώριζαν και έπρατταν εν κρυπτώ. Επίσης το ότι ο Π. Ψωμιάδης σιώπησε και συνήργησε στις μεταβιβάσεις, αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο υπήρξε κεντρικός άνωθεν σχεδιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιλογή Αθανασίου για το Επικρατείας της ΝΔ

    Φίλες και φίλοι τα πράγματα ήρθαν όπως σας τα έχω πει εδώ και μήνες. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – της σύγχρονης διευρυμένης ΠΟΛΑΝ για να είμαστε ακριβείς – τέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου.
    Σε εκείνους που προκάλεσε έκπληξη, να τους λύσω τις απορίες.
    Ο κ. Αθανασίου ανέβηκε στην ιεραρχία του δικαστικού σώματος επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή.
    Όταν έσκασε το Βατοπέδι ο κ. Αθανασίου ανέθεσε την υπόθεση στην κα Καλού η
    ===========================================================
    οποία αποφασίζει τα πάντα και κατά διαολική σύμπτωση είναι κουμπάρα του κ. Αθανασίου.
    Ο κ. Αθανασίου από την περίοδο Καραμανλή ήθελε να μεταπηδήσει από την δικαστική καριέρα στον πολιτικό στίβο μπαίνοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αλλά δεν του έκαναν τη χάρη.
    Όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΝΔ-Δ21 ο πρόεδρος Τόνυ ο κ. Αθανασίου κόλλησε σαν βδέλλα στο νέο αρχηγό...
    Τον περασμένο Δεκέμβριο, Χριστουγεννιάτικα, ο ηγούμενος Εφραίμ οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.
    Πρόσφατα αποφυλακίστηκε και στο κελί του μπήκε ο Άκης.
    Την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ είναι ο κ. Αθανασίου, ο Κώστας Καραμανλής έκανε δήλωση στήριξης...
    Φήμες λένε ότι πιέζουν τον πρώην πρωθυπουργό να βγει και στο μπαλκόνι μαζί με τον Σαμαρά στην κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα την άλλη Πέμπτη...
    Ο κ. Αθανασίου έχει εξασφαλίσει την εκλογή του...
    Συνδέστε όλα τα κομμάτια του παζλ και θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.
    Και να θυμάστε:
    Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ειδικά όταν τις αποφάσεις τις παίρνει – στο παρασκήνιο φυσικά που είναι ο φυσικός χώρος δράσης του – ένας πολιτικός που πρωταγωνιστεί διαχρονικά σε κάθε τι γκρίζο, ύποπτο, υπόγειο και κυρίως διαπλεκόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι καλό για να δείτε και την ποιότητα τον δικαστών μας.. πουλημένα τομάρια..


    Και αν περιμένουμε θα δούμε και άλλες offshore ΝΟΜΙΜΕΣ και ηθικές στιλ Βουλγαράκη ...

    ΗΘΙΚΌΝ ΔΊΔΑΓΜΑ: Μην δίνετε ούτε σεντς σε κανένα.. ΕΊΝΑΙ ΏΡΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΛΌΤΟ στους δοτούς βουλευτές ...κάνεις δεν είναι ψηφισμένος από τον ΛΑΌ ούτε τα αρχίδια του ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΊΖΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΎΡΙΖΑ... ΓΑΜΉΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΝΈΝΑ ΟΊΚΤΟ..ΚΑΝΈΝΑ ΕΛΕΟΣ..

    Είμαστε θορυβημένοι, οργισμένοι, κι ας είναι ο Θάνατος ένα από τα προβλεπόμενα παράλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση