GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σουλτς κατακεραυνώνει τον Ερντογάν: Είναι ανάξιος

Δριμύτατα επέκρινε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) κ...


Δριμύτατα επέκρινε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και υποψήφιος Καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

«Πρόκειται για αναίδεια. Το να προσβάλει ο ανώτατος άρχων ενός φιλικού κράτους την Καγκελάριο ενός φιλικού κράτους με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί θρασύτητα. Θα πρέπει κάποτε να πει κανείς στον Ερντογάν ότι ο ανώτατος άρχων ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κλωτσά όλες τις διπλωματικές συνήθειες, αλλά το κάνει. Είναι ανάξιο ενός ανώτατου άρχοντα. Ο κ. Ερντογάν είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής του».

«Όποιος καταχράται τη διπλωματική προστασία για να κάνει κομματική πολιτική στη Γερμανία, δεν έχει θέση εδώ. Εάν οι τοπικές αρμόδιες Αρχές το απαγορεύουν, έχω κατανόηση γι' αυτό» τόνισε ο κ. Σούλτς αναφερόμενος στις προεκλογικές ομιλίες μελών της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία.

Κριτική στον Ερντογάν άσκησε και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) σε κοινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του γερμανικού "Δημοσιογραφικού Οργανισμού Funke", απαντώντας σε δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Την υπερηφάνεια ενός έθνους δεν μπορεί να την υπερασπιστεί κανείς προσβάλλοντας άλλα έθνη. Με αυτήν την επιθετική πολιτική βλάπτει την ίδια τη χώρα του. Οι επιθέσεις του Ερντογάν γίνονται μέρα με τη μέρα πιο αλλόκοτες. Η Ευρώπη όμως δεν θα αφεθεί να προκληθεί» είπε ο Βέμπερ. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η Μέρκελ χρησιμοποιεί ναζιστικές μεθόδους, οι οποίες στρέφονται κατά των αδελφών μου στη Γερμανία, οι οποίοι ζουν εκεί, και κατά των υπουργών μου και βουλευτών, οι οποίοι βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες. Δεν είναι δουλειά της Καγκελαρίου να υπερασπίζεται τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά να απελαύνει τους τρομοκράτες. Στην Ευρώπη μπορούν να ξαναγίνουν θέμα τα κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά δεν το τολμούν ακόμα».

Αλλά και η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Γιούλια Κλέκνερ αντέδρασε αναλόγως στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Μα έχασε ο κ. Ερντογάν τα λογικά του;» είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) και τάχθηκε ευθέως υπέρ της απαγόρευσης την προεκλογικών ομιλιών των υπουργών του κ. Ερντογάν στη Γερμανία και υπέρ της διαγραφής της ενταξιακής ευρωπαϊκής βοήθειας, ύψους δισεκατομμυρίων, προς την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση