GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιγιόν: Εάν υποχωρήσω είναι σαν να επιλέγουν πρόεδρο οι δολοπλόκοι

Ο συντηρητικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα «πεπεισμένος» πως η δικαιοσύνη θα αποδείξε...


Ο συντηρητικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα «πεπεισμένος» πως η δικαιοσύνη θα αποδείξει την «αθωότητά» του στην υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας που φέρεται να είχαν μέλη της οικογένειάς του για την οποία του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, λιγότερες από σαράντα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

«Θα ήθελα να πω ότι είμαι αθώος, ότι η σύζυγός μου εργάστηκε μαζί μου για χρόνια όπως συμβαίνει με εκατοντάδες και εκατοντάδες κοινοβουλευτικούς στο παρελθόν και ακόμη και σήμερα. Και είμαι πεπεισμένος πως η δικαιοσύνη, ακόμη κι αν αυτό πάρει καιρό, θα αποδείξει αυτή την αθωότητα», δήλωσε στο Radio Classique.

Εις βάρος του υποψηφίου της δεξιάς, ο οποίος είχε καταστήσει την ευθύτητα θέμα-κλειδί της προεκλογικής εκστρατείας του, απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για κατάχρηση δημοσίων κονδυλίων στο πλαίσιο της έρευνας για τις εικονικές θέσεις απασχόλησης που φέρεται να κατείχαν η σύζυγός του Πενελόπ και δύο από τα παιδιά του.

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες σε έναν σημαντικό υποψήφιο στην αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Φιγιόν, 63 ετών, κατήγγειλε εκ νέου σήμερα «χειραγώγηση των υποθέσεων» προκειμένου να αποκλειστεί και ένα «διαβολικό χρονοδιάγραμμα» με απαγγελία κατηγοριών δύο ημέρες πριν από το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές.

«Και αποφάσισα να αντισταθώ, θεωρώ ότι αυτό το έκτακτο χρονοδιάγραμμα, που κανονικά δεν δικαιολογείται, με απελευθερώνει από τη δέσμευση που είχα αναλάβει να μην είμαι υποψήφιος» σε περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών, είπε.

«Το να υποχωρήσω θα σήμαινε πως δεν είναι ο γαλλικός λαός που θα επιλέγει τον πρόεδρό του, το πρόγραμμά του, είναι τα κέντρα, είναι οι δολοπλοκίες», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Και βέβαια σκέφτηκα να παραιτηθώ. Πολλές φορές. Δεν είμαι επιπόλαιος άνθρωπος, δεν θέλω οι αξίες μου και η πολιτική οικογένειά μου να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Θέλω να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», είπε, λέγοντας πως οι ψηφοφόροι του στρατοπέδου του «δεν θέλουν να δουν κλεμμένες εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση