GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα επίθεση του εκπροσώπου Ερντογάν στο Βερολίνο - Η Γερμανία υποστήριξε το πραξικόπημα

Υπάρχει πιθανότητα Τούρκοι υπουργοί να μπορέσουν να οργανώσουν μια άλλη συγκέντρωση στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλί...


Υπάρχει πιθανότητα Τούρκοι υπουργοί να μπορέσουν να οργανώσουν μια άλλη συγκέντρωση στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την αλλαγή του τουρκικού συντάγματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μια κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει την ένταση με το Βερολίνο.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπράημ Καλίν έκανε τη δήλωση αυτή σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Ο Καλίν υποστήριξε πως η «τουρκοφοβία» βρίσκεται σε άνοδο στην Ευρώπη, καθώς η Άγκυρα επισημαίνει τα λάθη της Δύσης, και πρόσθεσε πως η Τουρκία παραμένει μια χώρα φιλική στους διεθνείς επενδυτές.

Στη συνέντευξή του, ο Καλίν ισχυρίσθηκε επίσης πως οι αμφιβολίες που εκφράσθηκαν από τη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας αναφορικά με τον ρόλο του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, που σημειώθηκε πέρυσι στην Τουρκία, αποτελούν απόδειξη ότι το Βερολίνο υποστηρίζει την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Χθες Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών BND, ο οποίος δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει την υπηρεσία του ότι ο Γκιουλέν ήταν υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Η Τουρκία προσπάθησε να μας πείσει γι' αυτό σε κάθε επίπεδο, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει», φέρεται ότι δήλωσε ο Μπρούνο Καλ.

Ο Καλίν ισχυρίσθηκε πως τα σχόλια αυτά αποτελούν απόδειξη πως το Βερολίνο υποστήριξε το πραξικόπημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση