GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξαλλος ο Ερντογάν: "Γερμανία, δεν έχεις σχέση με τη δημοκρατία"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στη γερμανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι μεθοδεύσεις της για να απαγορεύσει ...


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στη γερμανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οι μεθοδεύσεις της για να απαγορεύσει τις προεκλογικές εμφανίσεις πολιτικών από την Τουρκία στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος τον επόμενο μήνα "δεν διαφέρουν από εκείνες της ναζιστικής περιόδου".

"Γερμανία, δεν έχεις καμία σχέση με την δημοκρατία και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι σημερινές σου ενέργειες δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες της ναζιστικής περιόδου. Όταν το λέμε αυτό ενοχλούνται. Γιατί ενοχλείστε;", είπε ο Ερντογάν σε πολιτική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη.

Οι γερμανικές αρχές αφαίρεσαν την άδεια για την διεξαγωγή δύο πολιτικών συγκεντρώσεων σε γερμανικές πόλεις την περασμένη εβδομάδα που ήταν προγραμματισμένες στο πλαίσιο της κυβερνητικής εκστρατείας για την επικράτηση του 'Ναι' στο δημοψήφισμα.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε την απαγόρευση των γερμανικών αλλά και των ολλανδικών αρχών για τη διεξαγωγή τέτοιου είδους συγκεντρώσεων χαρακτηρίζοντάς τις αντιδημοκρατικές κι επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να διοργανώνει προεκλογικές εκδηλώσεις έως το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

“Κανείς από εσάς δεν μπορεί να μας αποτρέψει”, είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη νότια Τουρκία. “Μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε, να συναντηθούμε με τους πολίτες μας, να πραγματοποιήσουμε τις συγκεντρώσεις μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση