GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολλανδικές εκλογές: Καταποντίστηκε ο... δικός μας Γερούν Ντάισελμπλουμ

Έναν μεγάλο χαμένο καταγράφουν οι εκλογές στην Ολλανδία. Πρόκειται το κόμμα των εργατικών του επικεφαλής του Eurogroup και παλαιού γν...


Έναν μεγάλο χαμένο καταγράφουν οι εκλογές στην Ολλανδία. Πρόκειται το κόμμα των εργατικών του επικεφαλής του Eurogroup και παλαιού γνώριμου της χώρας μας στην περίοδο των μνημονίων, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Μόλις 9 έδρες παίρνει το Κόμμα Εργασίας του Γερούν Ντάισελμπλουμ (PvdA) από τις 38 που κατείχε και όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα μπει στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Eurogroup, σε σύντομη δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης τόνισε πως «αύριο θα αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε, με όλα μας τα μέλη» ενώ συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σοσιαλδημοκράτες, δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ».

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φεύγει από υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως αποχωρεί και από επικεφαλής του Eurogroup. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι του Eurogroup ανεξάρτητα από το εάν είναι ή όχι υπουργός Οικονομικών της χώρας του. 

Ο Ντάισελμπλουμ αναμένεται ότι σε αυτό το πεδίο θα έχει για σύμμαχο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο τίποτα να αποκλείεται στο εξής.
 
Τα αποτελέσματα

Το φιλελεύθερο κόμμα (VDD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε παίρνει 21,2 %και διαθετει σαφές προβάδισμα. Στη συνέχεια, το κόμμα της άκρας δεξιάς (PVV)του Γκέερτ Βίλντερς ακολουθεί με 13,1%. Στην τρίτη θέση είναι στο 12,6 % το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDA). Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 12,1% (D66).

Από τις 150 κοινοβουλευτικές έδρες, τα κόμματα λαμβάνουν: 33 το κόμμα του Ρούτε, 20 το ακροδεξιό "Κόμμα για την Ελευθερία" (PVV), ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Δημοκρατικοί 66% (D66) λαμβάνουν το καθένα από 19 έδρες. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να βγει την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση