GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΑΚΗ! ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ...

Βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος τριών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ "είδε" τελικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφορι...

Βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος τριών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ "είδε" τελικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφορικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών επί Πολάκη.

Ειδικότερα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις τόσο προσωποποιημένες -κατά των τριών υπαλλήλων- όσο και κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Αν και η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, με το σκεπτικό ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι εκτελούσαν τις εντολές προϊσταμένων τους σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις. Τελικά η δικογραφία γύρισε πίσω με την παραγγελία της άσκησης ποινικής δίωξης όπως και έγινε.

Η υπόθεση "χρεώθηκε" σε ανακριτή Διαφθοράς ο οποίος και θα εξετάσει περαιτέρω την εμπλοκή των μη πολιτικών προσώπων. Όσο για το σκέλος που αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, ήδη η δικογραφία διαβιβάστηκε από το καλοκαίρι του 2016 στη Βουλή για να ερευνηθεί τυχόν εμπλοκή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη.

H  προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε από μηνυτήριες αναφορές τις οποίες είχαν καταθέσει Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΠΟΕΔΗΝ. Σε αυτές μεταξύ άλλων, ζητούσαν να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, κατήγγειλαν παρέμβαση Πολάκη, ο οποίος φερόταν να αντικατέστησε τον προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων στον οποίο είχε καταλήξει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ, με άλλο κατάλογο, τον οποίο είχε επεξεργαστεί ο αναπληρωτής υπουργός. Από την πλευρά του πάντως, το υπουργείο Υγείας υποστήριξε πως η επεξεργασία αφορούσε τη "διόρθωση" λαθών στη μοριοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση