GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Όταν σε μία οικογένεια υπάρχουν δύο ή περισσότερα αδέρφια, ο μεγάλος είναι αυτός που προστατεύει τους μικρότερους από τις κακοτοπιές....


Όταν σε μία οικογένεια υπάρχουν δύο ή περισσότερα αδέρφια, ο μεγάλος είναι αυτός που προστατεύει τους μικρότερους από τις κακοτοπιές. Είναι όμως και αυτός που όταν θέλει και πρέπει, επιβάλει τα δικά του «θέλω» και κάνει το δικό του.

Για τον Ολυμπιακό, ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία φίλα προσκείμενη ομάδα σε επίπεδο οπαδών και όχι μόνο, όμως απόψε (20:00 ΣΠΟΡ FM 94,6, sportfm.gr και ΕΡΤ2) στο Βελιγράδι, θέλει να τελειώσει τη δουλειά του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας από την 27η αγωνιστική καθώς με ρεκόρ 19-8 θα είναι και μαθηματικά στην τετράδα και ουσιαστικά, μετά τη χθεσινή ήττα-σοκ της Φενέρμπαχτσε από την Μακάμπι στην Τουρκία, θα καπαρώσει την 3η θέση, αφού θα θέλει μία νίκη περισσότερη στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια από την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι (ρεκόρ 15-11) θέλουν νίκη για να κάνουν σπουδαίο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά και θα έχουν για την επίτευξη του στόχου τους, τη συμπαράσταση περίπου 20 χιλιάδων φίλων τους. Ανάμεσά τους, θα είναι και περίπου 250 με 300 οπαδοί του Ολυμπιακού, ως προσκεκλημένοι από τα… αδέλφια τους. Ο Ερυθρός Αστέρας του Ντέγιαν Ράντονιτς, μόνο ευκολοκατάβλητος αντίπαλος δεν είναι. Έχει ρεκόρ 9-4 στην έδρα του με επιθετικό μέσο όρο τους 75,6 πόντους και αμυντικό τους 69,5. Το γεγονός πως στο Βελιγράδι έχουν… υποκλιθεί υπερδυνάμεις της διοργάνωσης όπως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε, αποδεικνύει του λόγου του αληθές.

Ο Ολυμπιακός, που θα μάθει μετά το σημερινό χαλάρωμα που θα αρχίσει στις 12:30 στην πανέμορφη «Kombank Arena» αν θα έχει στη διάθεσή του τους Βασίλη Σπανούλη (απροπόνητος λόγω πυρετού) και Ματ Λοτζέσκι (εξακολουθεί να πονάει στον αχίλλειο τένοντα), θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το επιθετικό παιχνίδι των Σέρβων, να μην τους αφήσει να βρουν ρυθμό στο «ανοικτό» γήπεδο και να μην κάνει λάθη. Στη δική του επίθεση θα πρέπει να είναι υπομονετικός και εύστοχος και να περιορίσει η φροντ λάιντ του τον καταπληκτικό φέτος, Όγκνιεν Κούζμιτς.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού, είναι για παν ενδεχόμενο και οι Αθηναίου-Τολιόπουλος. Για τους γηπεδούχους, εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Στέφαν Γιόβιτς, o οποίος προέρχεται από τραυματισμό που τον άφησε δέκα μέρες εκτός και ίωση. Ο Σέρβος γκαρντ, που έχει 7,9 πόντους και 5,8 ασίστ μέσο όρο στη φετινή Ευρωλίγκα, έκανε χθες μέρος της προπόνησης και οι σέρβοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως έχει 10% πιθανότητες να αγωνιστεί.

Η προϊστορία του ζευγαριού είναι μικρή αλλά ολοκληρωτικά υπέρ του Ολυμπιακού, που μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Το μοναδικό παιχνίδι που έχει γίνει στο Βελιγράδι, ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2014, οπότε και έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» ως πρώτος προπονητής στην Ευρωλίγκα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με νίκη 62-57.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβένος, Νταμίρ Γιαβόρ, ο Ισπανός, Γκαρσία Γκονζάλεθ και ο Ισραηλινός, Αμίτ Μπάλακ.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

omf0qu3a

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση