GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που προκάλεσε επιληπτική κρίση σε δημοσιογράφο

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται ότι προκάλεσε επιληπτική κρίση σε έναν δημοσιογράφο στέλνοντάς του μέσω του Twitter ...



Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται ότι προκάλεσε επιληπτική κρίση σε έναν δημοσιογράφο στέλνοντάς του μέσω του Twitter ένα μήνυμα που περιείχε στροβοσκοπικά φώτα, για να τον "τιμωρήσει" για την κριτική που ασκούσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 15 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος του Newsweek Κουρτ Άικενβαλτ βρισκόταν στο σπίτι του στο Ντάλας όταν έλαβε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα από έναν χρήστη που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο @jew_goldstein.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλό του, τον Στίβεν Λίμπερμαν, είναι η πρώτη φορά που ένα μήνυμα σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στέλνεται για να προκαλέσει σωματική βλάβη και όχι μόνο ψυχολογική.

"Σου αξίζει μια κρίση για τα μηνύματά του" έγραφε ο @jew_goldstein. Τα στροβοσκοπικά φώτα είναι γνωστό ότι προκαλούν κρίσεις σε ορισμένους επιληπτικούς και αυτό ακριβώς ήταν που έκαθε ο Άικενβαλτ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, εξαιτίας αυτής της κρίσης ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να μιλήσει και να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι του επί πολλές ημέρες.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης αναφερόταν στην κριτική που είχε ασκήσει ο Άικενβαλτ στον πρόεδρο Τραμπ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο Τζον Ριβέλο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν μηνύματα που αναφέρονταν στην υπόθεση ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει και έρευνα για την επιληψία.

Ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει πολλές φορές δημοσίως ότι πάσχει από αυτήν την ασθένεια.

Ο ύποπτος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή και κινδυνεύει να του επιβληθεί 10ετής κάθειρξη αν κριθεί ένοχος για παρενόχληση μέσω του διαδικτύου με σκοπό τον θάνατο ή την πρόκληση σωματικής βλάβης στο θύμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση