GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημιώσεις από εισπρακτικές εταιρείες

Αποζημιώση από εισπρακτικές εταιρείες για προσβολή προσωπικότητας θα μπορούν να διεκδικούν στο εξής δανειολήπτες που δέχονται βροχή τηλ...


Αποζημιώση από εισπρακτικές εταιρείες για προσβολή προσωπικότητας θα μπορούν να διεκδικούν στο εξής δανειολήπτες που δέχονται βροχή τηλεφωνημάτων σε καθημερινή βάση.
Ο δρόμος άνοιξε με απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία κρίθηκε τελεσίδικα ότι τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες προς δανειολήπτες, υπερβαίνουν το επιβαλλόμενο μέτρο που οφείλεται στις συναλλαγές και επομένως προσβάλουν την προσωπικότητα των οφειλετών, οι οποίοι για τον λόγο αυτό δικαιούνται αποζημίωσης, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα σε δημοσίευμά του.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει  ανάσα ανακούφισης για χιλιάδες  δανειολήπτες, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση βιώνοντας τόσο οι ίδιοι όσο και συγγενικά τους πρόσωπα τον «εφιάλτη» των συνεχόμενων τηλεφωνημάτων κάθε στιγμή της ημέρας ακόμη και στον χώρο της εργασίας τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας (1566/2017) και σύμφωνα με δικηγόρους αναμένεται να αποτελέσει ένα ισχυρό νομικό όπλο ειδικά τώρα, μετά την διαφαινόμενη αρχειοθέτηση της εισαγγελικής έρευνας για τυχόν κακουργηματικές κατηγορίες όπως η εκβίαση εις βάρος των εκπροσώπων των εισπρακτικών εταιρειών και την άσκηση δίωξης μόνο σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράνομης χρήσης αρχείων προσωπικού χαρακτήρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση