GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαξίμου: "Κόφτης" θέσεων εργασίας ο Μητσοτάκης

Με αιχμές και ερωτήματα σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης τη σημερινή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι με τη ΝΔ "δεν θα υπάρξει πα...


Με αιχμές και ερωτήματα σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης τη σημερινή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι με τη ΝΔ "δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό".

"Είναι τουλάχιστον περίεργο", σχολιάζουν, "ο κ. Μητσοτάκης, ο γνωστός «κόφτης» θέσεων εργασίας σε δημόσιες δομές να αναρωτιέται γιατί το Δημόσιο δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Γιατί δεν το έκανε όσο ήταν ο αρμόδιος υπουργός;".

Παράλληλα οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν τι έχει κάνει η κυβέρνηση προκειμένου περισσότερα παιδιά από ποτέ να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, πώς σχεδιάστηκε αυτό το σύστημα και με τι πόρους εφαρμόστηκε, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι εισπράττουν για πρώτη φορά τακτικά κάθε μήνα τον μισθό τους, ώστε, συμπερασματικά, να εξασφαλίζεται η ποιοτική διατροφή των παιδιών και η απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι "ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε σήμερα ότι με τη ΝΔ «δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό»", για να τονίσουν: "Γεγονός είναι πάντως ότι σήμερα, με τη συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας, έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς περισσότερα παιδιά από ποτέ, συγκεκριμένα 92.750 παιδιά έναντι 80.326 τη χρονιά 2014-15, στον καιρό του παλιού καθεστώτος". Σημειώνουν ακόμα ότι "για πρώτη φορά απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς 44.000 παιδιά, οι γονείς των οποίων βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας".

Οι πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν επιπλέον ότι "το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκαίων δαπανών καλύφθηκε με εθνικούς πόρους και όχι με πόρους του ΕΣΠΑ" και πως "σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται ένα απλό και αντιγραφειοκρατικό σύστημα, φιλικό προς τους γονείς και τις δομές". Αναφέρουν, τέλος, ότι "με το νέο σύστημα καταβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς εγκαίρως τα τροφεία και έτσι, για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι εισπράττουν τον μισθό τους τακτικά κάθε μήνα και εξασφαλίζεται η ποιοτική διατροφή των παιδιών και η απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση