GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρειος Πάγος: Τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ υπάγονται στο «νόμο Κατσέλη»

Και τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ (Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλ...


Και τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ (Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» (ν.3869/10), ο οποίος προβλέπει «κούρεμα» χρεών, αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε πολλές δόσεις και μπλόκο στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.
Το ζήτημα που είχε προκύψει και λύνει τώρα η δικαιοσύνη είναι εάν οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ, μπορεί να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010 μετά και την κατάργηση του εν λόγω Οργανισμού και την υπαγωγή των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους στον ΟΕΑΔ.
Οι Ανώτατοι Δικαστές, υιοθετώντας σχετική πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες, εφόσον δεν έχουν περιέλθει από δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, έχουν δικαίωμα υπαγωγής στον ν.3869/10 (όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4019/11), με την υποβολή της σχετικής αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο για τη ρύθμιση των οφειλών τους και απαλλαγή.
Εκτός υπαγωγής μένουν, σύμφωνα με την απόφαση, και οφειλές που προέκυψαν από «προσωπικά δάνεια έκτακτων αναγκών» προς ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και προς υπαλλήλους του φορέα για να αντιμετωπιστούν έξοδα σε περιπτώσεις γάμου, τοκετού, σοβαρής ασθένειας, θανάτου και έκτακτης στεγαστικής ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση