GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Νετανιάχου θέλει να αφαιρέσει το όνομα του Γιάσερ Αραφάτ από δρόμο

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα φροντίσει να αφαιρεθεί η πινακίδα από έναν δρόμο που φέρει το όνομα του ...


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα φροντίσει να αφαιρεθεί η πινακίδα από έναν δρόμο που φέρει το όνομα του εκλιπόντος παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στην κοινότητα Τζατ στο βόρειο Ισραήλ. "Κανένας δρόμος στο κράτος του Ισραήλ δεν θα φέρει το όνομα του Γιάσερ Αραφάτ", έγραψε ο Νετανιάχου στη σελίδα του στο Facebook χθες Σάββατο το βράδυ.

"Πληροφορήθηκα για τη μάχη των ανάπηρων βετεράνων των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας ( IDF, γνωστές επίσης ως Τζαχάλ) κατά του να λάβει ένας δρόμος το όνομα του Γιάσερ Αραφάτ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τζατ. Μίλησα γι αυτό με τον υπουργό Εσωτερικών Αριέχ Ντέρι, ο οποίος μου διευκρίνισε ότι το υπουργείο του δεν το έχει εγκρίνει", συνεχίζει η ανάρτηση του Νετανιάχου.

Το όνομα του δρόμου εντόπισε μια ομάδα από βετεράνους των IDF με προβλήματα αναπηρίας στο Waze (Σ.τ.Σ: Το Waze είναι μια εφαρμογή της Google που ασχολείται με την παρακολούθηση και την ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους), η οποία στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Ντέρι.

Ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τζατ Μοχάμεντ Ταχάρ Ουατάντ υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι έχει δοθεί σε δρόμο το όνομα του Αραφάτ, αλλά πρόσθεσε ότι επειδή οι ισραηλινοί πρωθυπουργοί είχαν συναντήσεις με τον Αραφάτ το όνομα στον δρόμο δεν θα έπρεπε να γίνει ζήτημα. "Για εμάς ήταν ο επίσημος ηγέτης του παλαιστινιακού λαού, τον οποίο το Ισραήλ αναγνωρίζει ως εταίρο στην διαπραγματεύσεις", είπε ο Ουατάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση