GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία προανήγγειλε ο Τσίπρας

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας ...


Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ! και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».

Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και σε εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υπουργό τον Γιάννο Παπαντωνίου.

"«Υπάρχει πυκνός καπνός στο θέμα της Υγείας: ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν, υπερτιμολογήσεις, δημοσιεύματα, δικογραφίες, εισαγγελικές παραγγελίες. Το πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην Υγεία, πάρτι επί το πλείστον για λογαριασμό μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων, θα έρθει στην επιφάνεια μέχρι το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο. Και οι ευθύνες, όπου υπάρχουν, είτε πολιτικές, είτε ποινικές, δεν μας ενδιαφέρει εμάς το θέμα της παραγραφής, είναι ένας άθλιος νόμος που πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξει. Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν είναι η ρεβάνς το θέμα μας" είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις στον χώρο της Υγείας, που πρέπει να ελεγχθούν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Δεν έχουμε καμία εκδικητική διάθεση. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά εδώ, όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως τα χρόνια των παχέων αγελάδων, αλλά δυστυχώς και τα χρόνια των μνημονίων -κι αυτό είναι χειρότερο, διότι κάποιοι με το ένα χέρι έκοβαν συντάξεις και με το άλλο συνέχιζαν το πάρτι- πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός τι συνέβη. Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα σύννεφα στο χώρο της Υγείας, με δημοσιεύματα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις, με δικογραφίες, το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο. Κι όπως είναι φυσικό προκαλούν το κοινό αίσθημα. 

Μιλάω προφανώς για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ και όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το “μαύρο χρήμα” που πήγαινε υπό μορφή διαφημίσεων σε κολλητούς και ημέτερους. Και, άραγε, γιατί δεν έλεγαν τίποτε τα περίφημα μέσα ενημέρωσης πέντε χρόνια, και όλα ήταν καλά στην Υγεία, και τώρα που γίνονται πέντε πράγματα υπάρχουν προβλήματα στην Υγεία; Αναφέρομαι στην υπόθεση Novartis, η οποία όπως και η Siemens, από το εξωτερικό μας ήρθε. Το FBI έχει ασχοληθεί. Εισαγγελείς στις ΗΠΑ ασχολούνται. Πολυεθνική του φαρμάκου, που επί χρόνια στην Ελλάδα και όχι μόνο, αλλά στην Ελλάδα είχε στήσει ένα πάρτι υπερτιμολογήσεων και γιατί η τιμή φαρμάκου στην Ελλάδα καθόριζε την τιμή φαρμάκου και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ενδέχεται να είναι ένα σκάνδαλο που σε ό,τι αφορά τη ζημιά στο δημόσιο μπορεί να είναι μεγαλύτερη της Siemens. 

Έχουμε τη δικογραφία για το Ερρίκος Ντυνάν να έρχεται στη Βουλή για το πώς βρέθηκε στα χέρια ιδιωτών, προς μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου, διότι προσκρούσει σε πολιτικά πρόσωπα, όπως και άλλες δικογραφίες που εμείς δεν τις βάζουμε στο συρτάρι». 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου και σημείωσε: «Βεβαίως δεν πάμε να δημιουργήσουμε θέμα εκεί όπου υπάρχει ο κίνδυνος να δυσφημίσουμε ανθρώπους χωρίς λόγο, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε στο συρτάρι τις δικογραφίες Παπαντωνίου, για παράδειγμα. Δεν τις βάλαμε στο συρτάρι και γι’ αυτό εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να συσταθεί προανακριτική.

Και είδα, προς τιμή όλων των κομμάτων, συμφώνησαν. Τόσα χρόνια είναι όμως αυτό το σκάνδαλο. Γιατί; Τόσα χρόνια έπρεπε να έρθουμε εμείς γι’ αυτό; Πόσα χρόνια γνωρίζουμε ότι εκεί υπάρχει καπνός, εγώ λέω, να δούμε αν υπάρχει και φωτιά. Μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτή τη χώρα; Ο κ. Παπαντωνίου, εξ όσων γνωρίζω ζει στην Ελβετία, μια χαρά είναι, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εξ όσων γνωρίζω, ο υιός του είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα είπαν να γίνει προανακριτική, ο ίδιος έκανε δήλωσε και είπε ότι “βαράτε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη”. Αλήθεια! Αλήθεια! Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει, να ερευνήσει η Βουλή;». 

Στο σημείο αυτό, χωρίς να τον κατονομάσει, αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και επισήμανε: «Εάν εγώ ήμουνα πρωθυπουργός και ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί μου, περνούσαν προανακριτική, θα είχα ένα θέμα έτσι δεν είναι; Δεν θα το έπαιζα σοφός, να πηγαίνω στους Δελφούς, να δίνω συμβουλές στο Μαντείο των Δελφών!»

«Ναι» στην Εξεταστική για την υγεία από ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι

Ευπρόσδεκτη, χαρακτήρισε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία.
«Η κυβέρνηση -που πεισματικά αρνείται να κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls- προανήγγειλε σήμερα εξεταστική για την Υγεία. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Να διερευνηθούν όλα - φυσικά μέχρι σήμερα. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την «"πρώτη φορά Αριστερά"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΗΣΥ:Να εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, μετά τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Βουλή.
Η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου με δήλωσή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη ιδίως για τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015 όπως αναφέρει η σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη.

Ποτάμι: Συμφωνούμε και έχουμε πολλά να πούμε
Αποδέχεται ο Σταύρος Θεοδωράκης την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει: «Εξεταστική και για την υγεία. Συμφωνούμε και έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση