GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τζάστιν Τρουντό στη Νέα Υόρκη για να δει θεατρική παράσταση

Στη Νέα Υόρκη σκοπεύει να μεταβεί σήμερα Τετάρτη ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό για να δει μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, που...


Στη Νέα Υόρκη σκοπεύει να μεταβεί σήμερα Τετάρτη ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό για να δει μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, που αφορά την καναδική επαρχία Νέα Γη και Λαμπραντόρ (Newfoundlanders) που άνοιξε τις πόρτες της για τους χιλιάδες επιβάτες, οι οποίοι κατέβηκαν στην πόλη Γκάντερ την ημέρα που έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους και έκλεισαν όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Είχαν γίνει εκτροπές προς τον Καναδά για περισσότερες από 200 πτήσεις την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Το μικρό αεροδρόμιο του Γκάντερ έγινε την ημέρα εκείνη το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο, καθώς δέχτηκε 38 πτήσεις. Οι 6.600 επιβάτες κατέβηκαν στην πόλη των 10.000 κατοίκων. Οι Καναδοί φρόντισαν τους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί για μέρες. Οι Αμερικανοί λένε ότι δέχτηκαν τεράστια καλοσύνη.

Η ιστορία αυτή τώρα έγινε μιούζικαλ με τίτλο «Come From Away», αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Κυριακή στο Gerald Schoenfeld Theater.

Η εκπρόσωπος του Τρουντό, Αντρέ- Λάιν Χάιλε, δήλωσε χθες ότι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του ανυπομονούν να δείξουν στους Νεοϋορκέζους «τον Καναδά στα καλύτερά του». «Έχουμε αγκαλιάσει την ευκαιρία να τονίσουμε πόσο είμαστε εκεί για τον άλλον σε περιόδους ανάγκης», είπε.

Τα ξενοδοχεία της πόλης Γκάντερ είχαν γεμίσει αμέσως εκείνη την ημέρα κι έτσι οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε σχολεία, πυροσβεστικούς σταθμούς και σε εκκλησίες. Ο στρατός του Καναδά μετέφερε στην πόλη 5.000 βρεφικές κούνιες.

Καταστήματα δώρισαν κουβέρτες, καφετιέρες και γκριλιέρες.

Καθώς οι επιβάτες δεν μπορούσαν να πάρουν τις αποσκευές τους, η εξάρτησή τους από τους κατοίκους της περιοχής ήταν μεγάλη κι αυτοί τους έδωσαν ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά τους, τους φιλοξένησαν για να κάνουν ντους και να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, ενώ ένας μεγάλος χώρος στην πόλη γέμισε με δωρεάν φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση