Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

  Ακόμη δεξιότερα η Ολλανδία...

  Από τον Στέφανο Τζουμάκα.

  Τα ΒΑΣΙΚΑ θέματα σε σχέση με τις ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ, που μετατοπίστηκε πολιτικά ακόμη πιο δεξιότερα :
  1.Οι δημοσκόποι πάλι απέτυχαν σε διάφορες επιδιώξεις. (Χειραγώγηση , μεθοδεύσεις κλπ) .Κρίση , παρακμή και αναξιοπιστία!
  2.Την ΑΤΖΕΝΤΑ της αναμέτρησης την επέβαλε το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς , και επιβεβαιώθηκε με τη δήλωση του ότι έβαλε τη σφραγίδα στο βασικό περιεχόμενο της αναμέτρησης , όπως: Οι θρησκευτικές και κυρίως οι αντι-ισλάμ επιθετικές διακρίσεις , η εχθρότητα κατά των μεταναστών , ο εθνικισμός .
  3. Στις κάλπες προσήλθε το 55% των ψηφοφόρων .Αποτελεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων 30 χρόνων.
  4.Επικράτησε ως πρώτο , το κόμμα του Ρούτερ που κέρδισε σε ποσοστά , αλλά ηττήθηκε και σε ψήφους και έδρες.’ Εχασε δέκα έδρες ο νεοφιλελεύθερος κεντροδεξιός πρωθυπουργός Ρούτερ , που είχε – μεταξύ των άλλων -το προεκλογικό σύνθημα κατά των πολιτών που δεν ήταν ολλανδικής καταγωγής : «ή μένεις με τους κανόνες μας ή φύγε»!Αυτό ήταν και το μοτίβο της ακροδεξιάς. Αξιοποίησε δε τη πόλωση με το Σουλτάνο και επικράτησε ως πρώτο κόμμα .Άλλωστε –κατά τη προεκλογική ένταση-ο Βίλντερς επιβράβευσε το Ρούτερ, για τη στάση του απέναντι στον Ερντογαν , χάνοντας εθνικιστικές ψήφους.
  5.Δεξιότερα Κουροπάτκιν! Ο άξονας , το κέντρο βάρους της ολλανδικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής , μετατοπίστηκε προφανώς προς τα δεξιότερα .
  6. Ο Ακροδεξιός Βίλντερς ήλθε δεύτερος , αλλά με δέκα επιπλέον βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές του 2012
  7 .Μια προοδευτική πολιτική δύναμη , η Πράσινη Αριστερά , ήλθε πρώτο κόμμα στο Άμστερνταμ και πέμπτο σε όλη τη χώρα. Είχαν 4 έδρες και ανήλθαν στις 14.
  8.Το Σοσιαλιστικό κόμμα είχε άνοδο στην έκτη θέση
  9.Καταποντίστηκαν και πήγαν από τη δεύτερη θέση στην έβδομη - με απώλεια 29 βουλευτικών εδρών - οι Σοσιαλδημοκράτες του Εργατικού κόμματος , του Νταισελ μπλουμ που ήταν μέχρι τώρα δεύτερο κόμμα και εταίρος –στη δεξιά στρατηγική της λιτότητας -του Ρούτε.
  10. Οι χριστιανοδημοκράτες και οι κεντρώοι είχαν επιτυχίες με 19 έδρες .
  11. Το Ολλανδικό κοινοβούλιο συγκροτείται σε σώμα με 150 βουλευτικές έδρες . Για το σχηματισμό κυβέρνησης απαιτούνται 75 έδρες και μένει να δούμε τις νέες συμμαχίες ή συνεργασίες που θα επιδιώξει ο Ρούτε .
  12.Πολιτικοί ηγέτες από τη Γερμανία , τη Γαλλία , σύμμαχοι του Ρούτε στις πολιτικές κοινωνικές και οικονομικές επιλογές που οδήγησαν την ΕΕ σε μια πολυετή κρίση, ύφεσης και ανεργίας , αλλά και άλλοι νεοφιλελεύθεροι αρχηγοί κεντροδεξιών ευρωπαικών κομμάτων πανηγυρίζουν ! Ωστόσο μένει να δούμε τι θα "πουν" οι κάλπες - για ορισμένους λίαν προσεχώς - τόσο για τη πολιτική τους όσο και τους ίδιους Σ.Τ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ακόμη δεξιότερα η Ολλανδία... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm