GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η κατάρρευση του Πανάγιου Τάφου θα είναι καταστροφική"

Η τελετή παράδοσης του Παναγίου Τάφου μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών για τη συντήρηση του κουβουκλίου είναι πλέον παρελθόν. ...


Η τελετή παράδοσης του Παναγίου Τάφου μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών για τη συντήρηση του κουβουκλίου είναι πλέον παρελθόν.
Ωστόσο όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το National Geographic υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος το μνημείο της χριστιανοσύνης να καταρρεύσει εάν δεν γίνουν στοχευμένες κινήσεις για να ενισχυθούν τα ασταθή θεμέλια.
Η επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), με επικεφαλής την καθηγήτρια, Τόνια Μοροπούλου, η οποία έχει μόλις ολοκληρώσει την αποκατάσταση του τι προειδοποιεί ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόσθετες εργασίες  να προφυλάξουν το ιερό και ότι το περιβάλλει από το να εμφανίσουν σημαντική διαρθρωτική αδυναμία.
“Όταν καταρρεύσει, η πτώση δεν θα συμβεί σταδιακά αλλά θα έχει καταστροφικές συνέπειες”, σχολίασε σχετικά στο National Geographic η Τόνια Μοροπούλου.

Ο κίνδυνος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών στα θεμέλια του κουβούκλιου καθώς ένα τμήμα του στηρίζεται σε απότομους βράχους που εκτιμάται ότι κάποτε ήταν ένα αρχαίο λατομείο ενώ το κονίαμα έχει καταρρεύσει μετά από δεκατίες έκθεσης σε υγρασία.

Η έρευνα εντόπισε επίσης μυστικές σήραγγες και κανάλια κάτω από το κουβούκλιο.

Η ομάδα της κυρίας Μοροπούλου πλέον ζητά ένα επιπλέον κονδύλι ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις για τα θεμέλια του κουβούκλιου του Παναγίου Τάφου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση