GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο τελικός του Ολυμπιακού στο μυαλό του Βούζα

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το απόγευμα της Κυριακής τον Ατρόμητο στο "Καραϊσκάκη" με 2-0 και οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν ...


Ο Ολυμπιακός κέρδισε το απόγευμα της Κυριακής τον Ατρόμητο στο "Καραϊσκάκη" με 2-0 και οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της χρονιάς με την Μπεσίκτας, έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Δεν το είπε τυχαία άλλωστε ο Βούζας στη συνέντευξη Τύπου, ότι το χθεσινό ματς ήταν δύσκολο και σ ότι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι.

Απ' αυτή την άποψη οι "ερυθρόλευκοι" θα πάνε στην Πόλη για τη ρεβάνς με την Μπεσίκτας έχοντας ένα μόνο πράγμα στο μυαλό τους. Το πως θα μπορέσουν να κάνουν το "κόλπο γκρόσο" απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τον μεγάλο αγώνα με την Μπεσίκτας κι επί της ουσίας φανέρωσε μεγάλο κομμάτι των σκέψεων που κάνει για τη "μάχη" με την Μπεσίκτας. Το στοιχείο λοιπόν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον τρόπο που θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός, να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι σ' αυτό το σκέλος η Μπεσίκτας κυριάρχησε στο πρώτο ματς στο "Καραϊσκάκη". Προφανώς και είναι κάτι που δεν άρεσε στον προπονητή του Ολυμπιακού και γι' αυτό το λόγο προσπαθεί να βρει τη λύση στο συγκεκριμένο "θέμα" που αντιμετώπισε η ομάδα του.

Για να κρατήσει όμως ο Ολυμπιακός μεγαλύτερο διάστημα τη μπάλα, χρειάζεται πάνω απ' όλα συμμετοχή των δύο στόπερ στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να "βάλει" τους δύο κεντρικούς του αμυντικούς σε διαδικασία σωστών μεταβιβάσεων (στους μέσους) χωρίς να υπάρχουν πολλά ρίσκο, τότε και οι δύο χαφ θα μπορέσουν να βρουν καλύτερο τρόπο ανάπτυξης αλλά και ο Φορτούνης δε θα αισθάνεται "μοναξιά" σε ότι αφορά το κράτημα της μπάλας.

Είναι επίσης σημαντικό, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πετύχει αυτό που θέλει ο Βούζας, είναι να ελέγξει το ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα.

Είναι δεδομένο πως οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους στο ματς της Πόλης σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο. Άλλο ματς κι άλλες απαιτήσεις. Φαίνεται όμως με βάση τα όσα έχει δείξει και ο προπονητής του, ότι ο Βούζας δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά σε ότι αφορά την προσέγγιση του αγώνα.

Δε θα μπει στη διαδικασία να ρισκάρει πολύ απ' το ξεκίνημα του αγώνα ακολουθώντας μια προσεγμένη τακτική κι αυτό είναι το ζητούμενο. Ασφαλώς και αν το ματς είναι στην "κόψη του ξυραφιού" ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να το κάνει...ροκ εντ ρολ γιατί θα έχει μόνο να κερδίσει και όχι να χάσει. Αυτό όμως όταν το ματς θα πηγαίνει προς το τελευταίο εικοσάλεπτο και όχι νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός θα έχει καταφέρει πολλά αν μπορέσει να είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στο 70' ή στο 75' ακόμα κι αν είναι στο 0-0. Ένα γκολ που ίσως να σημαίνει και πρόκριση ή παράταση και πέναλτι μπορεί να το βρει ακόμα και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει στο μυαλό του ένα μόνο πράγμα. Ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτε αν θελήσει να ανοιχτεί από το ξεκίνημα του ματς, αντιθέτως θα δώσει την ευκαιρία στην Μπεσίκτας να τον "χτυπήσει" μ' ένα από τα σημαντικά της όπλα, τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός απ' ότι ήταν στο Φάληρο κι επίσης θα χρειαστεί τα καλά χτυπήματα του Φορτούνη στις στατικές φάσεις. 'Ένα καλό φάουλ ή ένα καλό κόρνερ μπορεί να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση