GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομικά και χαλαρά στέκια για φαγητό στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθούν έξι στέκια για φαγητό στη Θεσσαλονίκη που θα φας με 10 ευρώ πίνοντας και το κρασί ή το τσιπουράκι σου, και κυρίως θα φας κ...


Ακολουθούν έξι στέκια για φαγητό στη Θεσσαλονίκη που θα φας με 10 ευρώ πίνοντας και το κρασί ή το τσιπουράκι σου, και κυρίως θα φας καλά.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Όταν βρεθείς στην συμπρωτεύουσα λοιπόν, και αναζητάς κάτι ποιοτικό χωρίς να σου στοιχίσει ακριβά, σημείωσε όποιο από τα παρακάτω σου κάνει κλικ και μετά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Το Βιδάνιο

vidanio

Εμπνευσμένο από παραδοσιακό καφενέ - τσιπουράδικο των Γρεβενών, το Βιδάνιο, αποτελεί μια σχετικά νέα πρόταση στη πόλη για καφέ, τσίπουρο και ωραίες γεύσεις από όλη την Ελλάδα. Για την ακρίβεια εδώ μπορείτε να έρθετε από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε εκλεκτό αρωματικό καφέ, ενώ από το μεσημέρι και μετά η κουζίνα του αποτελεί κίνητρο να το επισκέπτεστε συχνά. Οι πρώτες ύλες προέρχονται αποκλειστικά από μικροπαραγωγούς διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα, ενδεικτικά από Γρεβενά, Κομοτηνή, Κοζάνη και Κρήτη.

Ο καβουρμάς του από την Κομοτηνή, ο μπάτζος Γρεβενών ή Κοζάνης και το τσίπουρο του ιδιοκτήτη από τα Γρεβενά είναι η must τριλογία σας. Προσθέστε τον περιζήτητο ντάκο και τα μανιτάρια σωτέ του καταλόγου που λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές και έχετε ήδη τα βασικά για να περάσετε φίνα. Εκτός από τσίπουρο η κάβα περιλαμβάνει ελληνικά αποστάγματα και μπύρα για να συνοδεύσετε ιδανικά τα πιάτα και τους μεζέδες που θα επιλέξετε.

Μάθε περισσότερα για το Βιδάνιο

Negroponte

negroponte

Το Negroponte είναι ένα παραδοσιακό οινομαγειρείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα από τα παλιότερα κτήρια (χτισμένο το 1888) στα Λαδάδικα, με χαλαρή διάθεση και παρεΐστικο κλίμα, που θα αποτελέσει σίγουρα αγαπημένο σας στέκι. Σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με λιτά και απέριττα πιάτα που δεν τους λείπει η γεύση. Από τις προτάσεις του καταλόγου δοκιμάστε οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια και την τηγανιά, συνοδεία δροσερού γιαουρτιού, τα οποία αποτελούν και τα best sellers. Από την κάβα επιλέξτε το χύμα βιολογικό κρασί ή την εξαιρετική ρακή του.
Τιμή: Από €10

Μάθε περισσότερα για το Negroponte

Σέμπρικο

sebrico

Το Σέμπρικο από τότε που άνοιξε στην οδό Φράγκων, μεταξύ των Λαδάδικων και της Βαλαωρίτου, ξεχώρισε για τη φιλοσοφία του. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο συνδυασμό νεοταβέρνας και παντ οπωλείου, που σερβίρει μεζέδες παρασκευασμέν ους με προϊόντα από όλη την  Ελλάδα.  Προζυμένιο ψωμί που παρασκευάζεται στην κουζίνα του, πανσέτες με σάλτσα μελιού , πιτάρια με παστουρμά και  τυλιχτή σαρδέλα σε αμπελόφυλλο  είναι κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Συμπεριλαμβάνεται στα πλέον value for money μέρη να φας στην Θεσσαλονίκη, και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ντόπιοι και μη θα σου δώσουν εδώ ραντεβού για ρακί και νόστιμους μεζέδες με τιμές που πραγματικά σοκάρουν.

Τιμή: Από 13 ευρώ

Info

Τρίτη-Παρασκευή: 09.00-00.00, Σάββατο-Κυριακή: 14.00-00.00
Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 557513

Μασσαλία

massalia

Όσοι γνωρίζουν από Χαλκιδική, σίγουρα θα έχουν ακουστά το εστιατόριο-μεζεδοπωλείο Μασσαλία στη Νέα Φώκαια, το οποίο λειτουργεί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρωτότυπα και εμπνευσμένα πιάτ α, με πρώτες ύλες από όλη την Ελλ άδα, γεμίζουν το τραπέζι σας, ώστε να βιώσετε μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Καραμελωμένη πανσέτα, συκώτι μοσχαρίσιο αλλά και χοιρινά μπριζολάκια είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πιάτα.
Τιμή: Από €10

Info

Καθημερινά: 13.00-00.00

Μανουσογιαννάκη & Φιλικής Εταιρείας, Θεσσαλονίκη, τηλ, 2314 003714, www.facebook.com/massa liathessaloniki 

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση