GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πενθεί η Καλαμπάκα το θάνατο του μητροπολίτη Μετεώρων

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται από σήμερα η επαρχία Καλαμπάκας, καθώς εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, μετά το βαρ...


Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται από σήμερα η επαρχία Καλαμπάκας, καθώς εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, μετά το βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί την περασμένη Πέμπτη και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στην Εντατική.

Ο μακαριστός έφυγε σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πίσω ένα πλούσιο έργο. Το σεπτό σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό από την Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία (Δευτέρα 1.00 μ.μ.), στην οποία αναμένεται να χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμπάκας, που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο με την αναγγελία της κοίμησης και της αποδημίας εις Κύριον, του Μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να κηρύξει τριήμερο πένθος για το Δήμο Καλαμπάκας.

2. Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του άξιου Ποιμενάρχη μας, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά.

3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Καλαμπάκας, σε όλα τα καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτήρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, από σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.

4. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του κοιμηθέντος.

5. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.

6. Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, 20 Μαρτίου 2017, να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς επίσης και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας.

7. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση