GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεπέν: Δε θα προκαλέσει χάος η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον, δήλωσε σήμερα η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές τ...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον, δήλωσε σήμερα η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε προεκλογική της συγκέντρωση, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντικατασταθεί από την «Ευρώπη των λαών».

«Θα αλλάξουμε με στόχο μια άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που επλήγη από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της στην Ευρώπη των λαών και των [...] εθνών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της, εν μέσω επευφημιών.

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επιχείρησε εξάλλου να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους σχετικά με τα σχέδιά της να εγκαταλείψει η Γαλλία την ευρωζώνη, επισημαίνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien και δημοσιεύτηκε σήμερα ότι η έξοδος από τη νομισματική ένωση «δεν θα προκαλέσει χάος».

Όπως υποστήριξε εξάλλου, «το ευρώ πυροδότησε μία πολύ σημαντική αύξηση των τιμών και μία πολύ απότομη μείωση της αγοραστικής δύναμης», ενώ αποτελεί επίσης και «σοβαρό εμπόδιο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, γιατί πυροδότησε μία απώλεια ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας».

Εντούτοις, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση